שאלות בנושאי תקשורת מינית, אורגזמה ו ...

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

27/06/2005 | 23:38 | מאת: נעמה

שלום רב, יש לנו מספר שאלות: 1. האם למי שעברה גילוי עריות יש תקרה של הנאה מינית אליה תוכל להגיע? 2. האם ניתן ללמד כל אישה להגיע לאורגזמה – ובפרט מי שעברה גילוי עריות? 3. האם יתכן מצב שבו זוג פשוט אינו מתקשר מינית במיטה? והמצב אינו הפיך? הזוג הספציפי מתקשר ורבאלית נהדר בכל התחומים כולל שיחות על מין. והיה ותשובתך תכלול המלצה לטיפול כלשהו - נשמח לקבל המלצה למטפלת אישה ספציפית עם נסיון מוכח בנושאים אילו ובטיפול בזוג נשים. תודה על עזרתך

29/06/2005 | 09:09 | מאת: שירה

הי נעמה. אישה שעברה גילוי עריות בילדותה (או כל ניצול מיני אחר), סביר להניח שנשארה עם משקעים נפשיים, כאלה ואחרים. הגוף שלנו זוכר מצויין גם דברים שנדמה לנו שאנחנו מזמן שכחנו. גם אם בחיי היומיום אנחנו יודעים טוב מאוד לעשות שימוש בשיטות שונות של הדחקה, קוברים את הזכרונות עמוק במקום בו נדמה לנו שלא יוכלו להגיע אלינו ולפגוע בנו - הזיכרונות טבועים בתוך הגוף והם מוצאים את הדרך שלהם לצוף ולמשוך את תשומת הלב שלנו. אחת הדרכים הללו הן הפרעות שונות בתחום המין, למשל. רצוי מאוד שבת זוגך (או את, או שתיכן יחד) תפנו לטיפול פסיכולוגי כדי להתעמת עם הזכרונות, עם החוויה הקשה והכואבת וסופסוף לשים את הכל מאחוריך, עד כמה שאפשר. בנוגע לתחום המיני - עד כמה שאני יודעת אין אישה ש"לא מסוגלת להגיע לאורגזמה" מבחינה אנטומית. אצל חלק זה פשוט קורה מהר יותר ובלא מאמץ, ואצל אחרות זה דורש קצת יותר "עבודה", בעיקר עבודה עצמית. זוג שמתקשר מצוין מחוץ למיטה, זה בסיס מצויין לתקשורת טובה בכל התחומים. חשוב לדבר על הכל, גם במין כמובן, כי הבעיות לא נעלמות אם לא מדברים עליהן, להיפך. אם קיימת אהבה ורצון אמיתי להיות ביחד למרות כל הקשיים - אני בטוחה ששום דבר לע יעמוד בדרככן. בהצלחה.

29/06/2005 | 21:40 | מאת: נעמה

שירה שלום, ראשית תודה על התשובה. אנחנו כבר אחרי הפסיכולוגיה ולפני הסקסולוגיה, מחפשות אישה מטפלת מינית המנוסה בזוגות חד מיניים אולי את מכירה?

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו