כשאישה גומרת היא אמורה להיות ערנית?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

26/06/2005 | 03:22 | מאת: !

לפי כל השמועות ובניגוד לגבר, אישה שבאמת "גומרת" צריכה להתמלא אנרגיה ולהרגיש אקסטזה ולרצות לעבור לעוד פעם..... אני בניגוד, לפעמים מרגישה נטולת כוחות,(ולא בגלל המאמץ הפיזי שבכך), ירידת אנרגיה, עד רצון לישון (הרי זה תסמין של גברים לא?!) האם זה קורה לעוד נשים ולמה זה קורה?????

29/06/2005 | 10:11 | מאת: שירה

כמו הרבה דברים בתחום המין, גם כאן אין כלל אחיד לכל הנשים. יש נשים שמרגישות ערניות אחרי האורגזמה, אחרות מרגישות מותשות ורוצות לישון. ההסבר הגופני לעניין העייפות הוא די פשוט: הגוף חווה מאמץ גופני (קצב הלב גובר, לחץ הדם עולה וכו'), והשיא של המאמץ הגופני מגיע כמובן ברגע האורגזמה. לכן חלק מהנשים עשויות לחוש עייפות גופנית לאחר האקט המיני. דרך אגב, לגבי הרצון ה(כמעט גורף) של גברים לישון מיד בסיום סקס, יש הסבר גופני (ירידה תלולה באיזה שהוא הורמון) אבל לצערי לא ממש זוכרת במה מדובר... אני יודעת שאכן מדובר בתופעה גופנית מוכרת.

30/06/2005 | 08:44 | מאת: צביה ברלינסקי

בזמן אורגזמה מופרשים בגוף הרבה הורמונים, ביניהם גם אנדורפינים, אשר מקהים כאבים ויכולים לגרום לתחושת נמנום, שלווה, ריפיון וכו'. אם מתמסרים לתחושות אלו ניתן בהחלט להרגיש עייפות וחשק לישון. אך אם לא, ניתן להתמיר את תחושת הריפיון לתחושה של שיחרור ולנצל את האנרגיה שנית לסיבוב הנאה נוסף. צביה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו