הגנת גלולות בחודש הראשון ללקיחתן

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

26/06/2005 | 00:30 | מאת: דן28

שלום רב, חברתי התחילה לקחת גלולות. היא ציינה שרופא הנשים שלה אמר לה שבחודש הראשון בו היא לוקחת גלולות עליה להשתמש גם בקונדום, היות שההגנה של הגלולות בחודש הראשון אינה מלאה. חברתי ציינה כי גם בעבר נאמר לה אותו הדבר ע"י רופא נשים אליו הלכה. למיטב ידיעתי, בעיקר מקשרים קודמים, וכן על סמך בדיקה של הנושא שביצעתי באינטרנט - ההגנה של הגלולות הנה מלאה החל מהיום הראשון ללקיחתן, במידה ומתחילים לקחתן ביום בראשון של המחזור, ולא צריך להמתין פרק זמן כלשהוא עד שההגנה של הגלולות הנה מלאה. מי צודק ? רופא הנשים של חברתי או המידע שיש לי בנושא ? האם יש צורך להמתין פרק זמן כלשהוא מתחילת נטילת הגלולות עד שניתן לקיים יחסי מין מלאים ללא שימוש באמציע מניעה נוסף ? תודה רבה.

26/06/2005 | 09:55 | מאת: צביה ברלינסקי

דן שלום מהמידע שאני יודעת, אכן ההגנה היא מהיום הראשון ללקיחת הגלולות , יכולים להיות סוגים שונים של גלולות , שהרופא שנתן אותן מכיר כנראה סוגים אלו בצורה טובה, אנא שאל את שאלתך, עם ציון סוג הגלולה בפורום גניקולוגיה או פוריות. צביה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו