הקשר בין המחזור לעצמות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

24/06/2005 | 09:56 | מאת: נועם

שלום. שמי נועם, אני בת 22. הפסקתי לקחת גלולות לאחר שנה וחצי של שימוש, ולא קיבלתי מחזור מאז - מזה חצי שנה. הייתי בבדיקה אצל רופא, הוא עשה לי אולטרסאונד ואמר שהכל תקין פיזית, וכנראה הבעיה נובעת ממתחים נפשיים. הוא נתן לי מרשם לכדורי סידן, משום שלפי דבריו קיימת סכנה, כשלא מקבלים מחזור תקופה ארוכה, שהעצמות ייחלשו, בעיקר אצל בחורות רזות. רציתי לשמוע עוד על נושא זה. האם עליי לקחת תוספת סידן גם כאשר רמת הסידן בגוף טובה? האם קיימים מקורות נוספים בגוף הנפגעים ממחזור שאינו סדיר? אשמח לכל פרט הקשור לנושא... תודה רבה!

26/06/2005 | 09:52 | מאת: צביה ברלינסקי

נועם אנו אמורים לקבל מהמזון כל מה שגופנו צריך. אבל ישנם גורמי תזונה שקשה לקבלם במינון האופטימלי דרך המזון הרגיל, מינרלים כגון: ברזל, אבץ, סידן, מגנזיום, יוד, או ויטמינים כגון: E, B, C, או שלגוף יש דרישות מיוחדות ומוגברות עקב המצב המיוחד שבו הוא מצוי - מחלה. סידן חשוב מאוד לגופינו , ואם תעשי חיפוש עם המילה סידן תמצאי המון חומר , הנושא ועל חשיבותו לגיל הצעיר. צביה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו