דימום אחרי קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

19/06/2005 | 16:26 | מאת: קרן

צביה שלום, לפני כשבוע קיימתי יחסי מין. היחסים התבצעו ללא קונדום ואולם לא הייתה חדירה מלאה (כי אם חלקית ולזמן קצר). ביום שלמחרת הופיע דימום קל, שנמשך עד היום (8 ימים). אציין כי אני בת 39, לא נוטלת גלולות, ומזה זמן רב מאוד לא קיימתי יחסי מין. נוסף על כך, אציין כי עד כה המחזור היה סדיר ביותר, ולא סבלתי מבעיות/הפרעות או כל דימום שלא בזמנו.. אוסיף כי האקט המיני נערך כ-20 יום מיום קבלת המחזור הקודם וקדם לו ארוע מיני נוסף, כ-10 ימים לפניו. לאחר ארוע זה, הופיע דימום קל מאוד, אליו לא התייחסתי. אני מעט מודאגת, האם ייתכן שמדובר בהריון? שמא מחוץ לרחם? האם זוהי תופעה שכיחה נוכח נתוני - היות והגוף אינו רגיל לכך? הייתכן שהדימום נובע מדלקת או מבעיה מקומית אחרת? קבעתי תור לרופא נשים ואולם בינתיים אודה מאוד על התייחסותך... תודה, קרן

21/06/2005 | 17:47 | מאת: צביה ברלינסקי

קרן יקרה אוכל רק להעלות השערות. יכול להיות שיהיה דימום הוא עקב חוסר בשימוש, בגלל שלא קיימת יחסים זמן רב, הריקמה בנרתיק לא רגילה לחיכוך, ולכן רכה יותר ועדינה יותר, ונוטה יותר לדימום. למרות שלא אמור להיות דימום במשך 8 ימים כפי שציינת. לצערי לא אוכל לעזור מעבר לכך היות ואיני רופאה. אנא פני לפורום גניקולוגיה לקבלת תשובה. צביה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו