הפסקה בנטילת הגלולות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

05/06/2005 | 17:47 | מאת: ג'וליאנה

שלום, לקחתי גלולות באופן סדיר כשנה וחצי, לפני חודשיים עשיתי הפסקה בלקיחתן, ברצוני לחזור לקחת את הגלולות שוב. מתיי המועד הנכון להתחיל-ביום הראשון של המחזור או במועד אחר? במידה ולקחתי החל מהיום השני של המחזור מה עליי לעשות עתה??

05/06/2005 | 20:02 | מאת: דנה

ג'וליאנה, יש סוגים שונים של גלולות ואופן התחלת נטילתן משתנה מסוג לסוג, לכן הכי טוב אם תקראי את העלון המצורף לחבילת הגלולות שלך, בכל סוג יש תמיד חוברת קטנה שמסבירה בצורה מאוד ברורה את אופן נטילת הגלולות, גם אם את מתחילה מחדש או גם אם את עוברת מסוג לסוג באמצע החודש וכו'. במידה והתחלת לקחת את הגלולות הפעם לא בהתאם להוראות - לא קרה שום דבר, תמשיכי לקחת עד סוף החודש אבל כמובן שבמשך החודש הזה תשתמשי באמצעי מניעה נוסף, כי יתכן שהגלולות לא יעניקו לך הגנה של 100 אחוז. בחודש הבא תתחילי לקחת לפי ההוראות.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו