מחזור לא סדיר

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

04/06/2005 | 20:39 | מאת: ענת

היי, אני בת 15, קיבלתי מחזור לפני נראה לי קצת יותר משנתיים ובשנה האחרונה הוא לא סדיר, כל פעם המחזור מאחר בכמה ימים. רציתי לדעת אם יש איזה דרך לברר למה זה כי בכל זאת הרבה יותר נוח כשזה סדיר... תודה רבה! ענת.

05/06/2005 | 09:28 | מאת: שני

ענת, המחזור מושפע מכל מני גורמים - חיצוניים ופנימיים (אפילו מצב הרוח/תקופה לחוצה שאנחנו עוברות, עלולה להקדים/לאחר את הופעתו). הדרך היחידה לבדוק האם מדובר בגורם הורמונלי כלשהו שמשפיע על המחזוריות (חוסר איזון במינונים השונים של ההורמונים, למשל) היא לפנות לגניקולוג שיערוך לך בדיקת דם / פרופיל הורמונלי, בדיקה שבודקת את מצב ההורמונים המדוייק וכך מתקבלת תמונה ברורה של הנושא. את בת 15, בדרך להיות אישה, יתכן שאת פעילה מינית ואם כן - וודאי ובוודאי שאת צריכה מעקב של רופא נשים אחת לשנה, אבל גם אם עדיין לא התחלת פעילות מינית - את בהחלט יכולה לערוך ביקור אצל רופא נשים ולהפנות אליו את שאלתך.

05/06/2005 | 11:35 | מאת: צביה ברלינסקי

ענת שלום לגוף שלנו לוקח זמן להכנס למחזוריות קבועה, וכמו שכתבה לך שני, המצב הנפשי שלנו והלחץ בו אנו נתונות יכול להשפיע. גיל ההתבגרות הוא גיל של שינויים הורמונליים, שלוקח לגוף זמן לסדר. יש הרבה נשים מבוגרות שגם להן הוסת לא מסודרת ומקדימה או מאחרת בכמה ימים כתוצאה מסיבות שונות. אני רוצה לעודד אותך להמשיך ולעקוב אחר הוסת שלך, תעקבי גם אחר מצב הרוח, החשק המיני, החשק למזון מסויים, הפרשות שונות, כל אלו ועוד משתנים לאורך החודש וככל שנכיר את עצמינו יותר נוכל להבין יותר את הקורה בגופינו. צביה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו