אנדומיטריוזיס

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

24/05/2005 | 22:53 | מאת: איילת

שלום רב, אני בת 31. לפני כארבעה חודשים גילו שיש לי אנדומיטריוזיס. בעקבות זאת רופא הנשים שלי (פרופ' בכיר מאסף הרופא) המליץ לי ליטול את גלולות הדיאנה באופן רציף (לא לקבל וסת). ברצוני לברר מספר סוגיות , אך לפני כן אציין כמה דברים: 1. במשך 5 השנים האחרונות (לפני שהתחלתי ליטול את הגלולות רצוף) סבלתי מאוד בימי הוסת עם כאבים טרום ווסתיים ששיתקו אותי מידי חודש למשך 3 ימים. 2. בגלולות הדיאנה אני משתמשת כבר מגיל 17, בגלל בעיות אנדוקרינולוגיות. 3. עד כה טרם ניסיתי להכנס להריון. האם זוהי הדרך המקובלת לטפל באנדומיטריוזיס, כלומר יאנה על בסיס קבוע ללא הגבלת זמן? האם אין סכנה בנטילת גלולות ללא הפסקה? האם הדבר עלול להקשות עליי עוד יותר להכנס להריון? - הגניקולוג שלי טען שתהיה לי בעיה להכנס להריון. בנוסף הייתי שמחה למצוא מאמרים בנושא כי יש לי הרבה סימני שאלה/נושאים שאני מרגישה שחסר לי לגביהם מידע. תודה מראש איילת

25/05/2005 | 00:52 | מאת: צביה ברלינסקי

איילת שאלתך מצריכה תשובה מפורום פוריות או מפורום גניקולוגיה, אני הייתי רוצה להמליץ לך לעיין בספר " גופה של אישה תבונתה של אישה" היא מתייחסת שם גם לנושא הזה. לגבי לינקים אנסה להכניס כאן בשבוע הבא, למרות שממליצה לך לעשות חיפוש עם המילה אנדומטריוזיס, ויעלו לך הרבה תוצאות. צביה

25/05/2005 | 09:06 | מאת: ayelet

Thanks

26/04/2006 | 19:30 | מאת: מיכל

איילת שלום, אני כמוך בת 31 וסובלת מאנדומיטריוזיס, אלא שבניגוד אלייך, מודעת למצבי מזה שנים רבות. הייתי רוצה לנסות לענות על שאלותייך, שהתעוררו גם בי כאשר גיליתי שיש לי אנדומיטריוזיס, אם כי, כמובן, עלייך לקחת בחשבון שהן נובעות מידיעותיי המוגבלות, שכן אחרי הכל אינני רופאה. הכאבים העזים המתלווים לוסת כתולדה של האנדומיטריוזיס מטופלים באופן שכיח מאוד באמצעות נטילת גלולות באופן רציף, לאו דווקא גלולות דיאנה, אף כי גלולות דיאנה בהחלט מקובלות במקרה כזה (אם זכרוני אינו מטעה אותי, בדרך כלל נבחרות גלולות שמינון ההורמונים בהן הוא נמוך יחסית). אין סכנה בנטילת גלולות ללא הפסקה, אף כי באופן טבעי, הגוף זקוק לנקות את עצמו מדי פעם. ממה שנאמר לי לפני שהתחלתי ליטול גלולות באופן רציף, ומנסיוני האישי שאכן הוכיח את דברי רופא הנשים שלי, אני יכולה לומר לך שלעיתים מגיעה הוסת למרות נטילת הגלולות באופן רציף, פשוט מפני שהגוף זקוק לנקות את עצמו, כך שנראה כי הגוף המתוחכם שלנו יודע לדאוג לעצמו. יש לציין כי הדבר קורה לעיתים רחוקות ביותר, והעובדה שלאורך תקופות ממושכות מאוד לא מופיעה הוסת משפרת פלאים את איכות החיים של נשים כמונו, שקבלת הוסת כרוכה אצלן בסבל רב כל כך וכפי שציינת בעצמך, לעיתים קרובות, משתקת ולא מאפשרת תפקוד משך ימים. נטילת גלולות באופן רציף לעיתים מעכבת את הכניסה להריון - לאחר שמפסיקים ליטול אותן, בדרך כלל לוקח זמן רב יותר להיכנס להריון, ביחס לזמן שלוקח למי שלוקחת גלולות עם הפסקות. אולם, היא איננה פוגמת בסיכויים להיכנס להריון. הקושי להיכנס להריון שאליו התייחס הגניקולוג שלך קשור לאנדומיטריוזיס עצמו ולא לנטילת הגלולות. אף שאין לי ילדים, וגם עדיין לא ניסיתי להיכנס להריון, חשוב לי להדגיש כי אף שפעמים רבות אנדומיטריוזיס מקשה על הכניסה להריון, הרי שנשים עם אנדומיטריוזיס יכולות להיכנס להריון!!! בעבר סברו אחרת, אך נשים רבות שנאמר להן כי לא יוכלו להיכנס להריון בשל האנדומיטריוזיס הוכיחו אחרת. דוגמא לכך היא השחקנית סוזן סרנדון (שיש לה שלושה ילדים, איתם נכנסה להריון באופן טבעי לחלוטין, ללא כל טיפולים, אף שיש לה אנדומיטריוזיס ואף שנאמר לה כי לא תוכל להיכנס להריון). ולסיום, למרות שאנדומיטריוזיס הוא דבר לא נעים, ולמרות שאף אישה לא שמחה לשמוע שיש אצלה בעיה, בעיקר בתחום הנשי, הרי שמרגע שתטלי גלולות באופן רציף, תגלי שהשד לא כל כך נורא. מאחלת לך כל טוב, מיכל

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו