הגלולה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

23/05/2005 | 17:49 | מאת: נטלי

איך יודעים שסוג גלולה לא מתאים וצריך להחליף? האם המעבר מעורר הפרעות במחזור?

23/05/2005 | 23:49 | מאת: צביה ברלינסקי

נטלי כל אחת מאיתנו שונה מרעותה, ומגיבה אחרת לארועים שונים, למזונות שונים, וגם לתרופות שונות. אם את לוקחת גלולות ומשום מה מרגישה חוסר נוחות,נפיחות, חוסר חשק מיני ועוד תופעות שונות או שאת מרגישה שעושות לך לא טוב, אז כניראה הן לא טובות לך, ואז יש אפשרות להחליף . גלולות לוקחות מהגוף את השליטה במחזור, כי לוקחים הורמונים חיצוניים, שלמעשה מונעים ביוץ, וגורמים לוסת באופן מלאכותי. צביה

24/05/2005 | 16:54 | מאת: סיגל

אני בת 24 וכבר שנתיים וחצי לוקחת גלולות. אחרי השנה הראשונה עשיתי הפסקה לחצי שנה ושוב המשכתי. כתוצאה מההפסקה (כך אני חושבת) המחזור שלי "התבלגן" והתחילו להופיע כתמים חומים במהלך רוב הימים בחודשים הראשונים בלבד. בחודשים לאחרונה שבו להופיע כתמים אלו רק כ5 ימים לפני קבלת המחזור. הרופאה שלי אמרה שהם בגלל שהייתי חולה באותו החודש אך הם הופיעו גם בחודשים אחכ. אני רק רוצה להוסיף שלפני ההפסקה המחזור שלי היה 4 ימים ועכשיו הוא שבוע שלם. אני נבדקת כל חצי שנה ומבצעת בדיקת דם כל שנה והכל נמצא תקין. האם הבעיה נפוצה? היא קשורה להפסקה? לגלולות? להחליפן? הכתמים יעלמו עם הזמן? בתודה מראש סיגל

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו