חשש לדלקת בנרתיק..

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

20/05/2005 | 13:00 | מאת: שרון

שלום יש לי בעיה חמורה ואני חייבת פיתרון. יש לי צריבות חזקות באזור הנרתיק והפרשות שמעולם לא היו לי. אני והחבר קימנו יחסי מין אך זה כואב ברמה שאפילו אצבע אין אפשרות להחדיר. אני בצבא ולא יכולה לעלות לרפא נשים יש תור רק פעם ב3 חודשים מה לעשות איך אפשר לטפל בזה??.

20/05/2005 | 13:11 | מאת: חיפאית

שרון, קשה להאמין שבצבא את צריכה לחכות 3 חודשים בשביל להגיע לגינקולוג. תנסי דרך רופא היחידה שידאג לך לתור מהיר. אם לא ילך, יש אפשרות להתקשר (את או הורייך) לפניות הציבור מקרפ"ר בטלפון 03-7379220 (מפקדת קצין רפואה ראשי) דרך המחשב זה בלתי אפשרי לאבחן ולתת טיפול.

20/05/2005 | 17:34 | מאת: שרון

בידקתי הכל זה כבר שבועים וחצי התור הכי מהר שקיבלתי היה לעוד חודש.. הם תמיד עושים בבית החולים בעיה אפילו כאשר נגמרו לי הגלולות היתי צריכה לקבל מרשם מחברה. יש בנתיים משהו שאני יכולה לעשות בכדי לחוש בהקלה?

23/05/2005 | 09:03 | מאת: צביה ברלינסקי

שרון שלום אני לא רופאה וכמובן שלא ניתן לעשות איבחון, אך אני יכולה לשער שיש לך פיטריה, כל זמן שכואב, אל תקיימי יחסי מין, תני למקום להרפא. תקבעי לך תור לרופא, אך כיום ניתן לקנות אגיסטן בטבליות בכל בית מרקחת בלי מרשם רופא. בנוסף יש גם דרכים טיבעיות להקל על הצריבה: שטיפה במים פושרים מקילה על הגירוי. כדאי לא לעשות שטיפות פנימיות עם סבונים למיניהן . שטיפה פנימית עם שמן עץ התה (לקנות את הג'ל שבא במזרקים, או למרוח על טמפונים) להשחיל טמפון טבול ביוגורט שעליו מפזרים גם קצת אבקת אצידופילוס (מפרקים קפסולה). לא מתאים להריוניות! לתוך חצי כוס מים להוסיף כף של חומץ תפוחים וחמש טיפות של שמן עץ התה, לטבול צמר גפן ולנגב את האזור המגרד. אם אין הריון אפשר ממש לעשות עם זה שטיפה פנימית (עם מזרק), אבל זה לא מומלץ בזמן הריון. החומץ לא מרפא אבל מקל על תחושת הגירוי. יש נשים שמדווחות ששימוש ב-תחבושות_רב_פעמיות? פתר עבורן את הבעיה. מקווה שזה יעזור ולו במעט. אם יש חזרה של הפיטריה יש גם שינויים תזונתיים שיכולים לעזור. צביה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו