שאלה בסיסית על מחזור האישה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

15/05/2005 | 13:57 | מאת: איש

כל 28 ימים אישה אמורה לקבל ווסת. שאלתי היא האם יש לספור זאת החל מהיום שהיא קבלה וסת או מהיום שבו הדימום מפסיק? בנוסף, רציתי לשאול - חברה שלי לא רוצה לקחת גלולות (מטעמים בריאותיים שלה), אנו משתמשים בקונדום - יש עוד משהו שניתן לעשות בכדי למזער את הסיכוי להריון? ושאלה אחרונה, אם מגלים את ההריון בחודש הראשון ורוצים להסירו האפשרות היחידה היא הפלה/גירוד ? אין אופציה של כדורים מסוימים?

16/05/2005 | 09:28 | מאת: צביה ברלינסקי

איש יקר מחזור של אישה לא חייב להיות כל 28 יום, 28 יום הוא הממוצע שיצא בחישוב של מחזורים של הרבה נשים, יש נשים עם מחזור של 21 יום ויש גם נשים שלהן מחזורים של 35 יום. היום הראשון של המחזור נספר מהיום הראשון של הדימום, של הוסת. לקנדום ניתן להוסיף קוטל זרע, ומעקב אחר הימים הפוריים ע"י מעקב הפרשות וחום גוף וכו' , שילוב של כמה אמצעי מניעה שונים מקטינים את הסבירות להריון. לגבי השאלה השלישית אני מעדיפה שתשאל בפורום גניקולוגיה. צביה

17/05/2005 | 23:01 | מאת: איש

תודה רבה אגב, אמרת שילוב של אמצעי מניעה, איזה? מספיק לדעתך קונדום וקוטל זרע (שקונים עם הקונדום) כדי שהסבירות תהא גבוהה מאוד לאי כניסה להריון?

13/02/2011 | 04:49 | מאת: שמחה

האם שבוע לפני מחזור ישנם סיכויים להיכנס להריון?

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו