יחסי מין

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

01/05/2005 | 19:08 | מאת: אורנית

שלום, לאחרונה התחלתי לקיים יחסי מין ויש לי 2 שאלות: 1. האם מזיק לקיים יחסי מין בזמן מחזור- עלול לגרום לדלקות/ פטריות וכו'? בנוסף, עדיין כואב לי בזמן קיום היחסים- האם בזמן מחזור יכאב יותר? 2. לגבי הגיינה- הבנתי שסבון ומים עלולים לגרום לפטריות, אם כך באיזו תדירות מומלץ לרחוץ את המקום עם סבון? תודה על העזרה

02/05/2005 | 15:13 | מאת: צביה ברלינסקי

אורנית שלום יש הרבה דיונים על קיום יחסי מין בזמן מחזור , בזמן הוסת משתנה החומציות בנרתיק, וצואר הרחם נפתח מעט כדי שהדימום יוכל לצאת , דבר שמקל גם הכניסה של גורמים מהחוץ לרחם. כאב הוא דבר סובייקטיבי ומשתנה מאישה לאישה לכן אני לא יודעת אם יכאב לך יותר בזמן הוסת. אני מרגישה שהוסת שלנו היא זמן של הקשבה לגופינו, נסי להקשיב ולראות אם בכלל נכון לך לקיים יחסי מין בתקופה זו, ואולי יותר נכון לך לנוח . שטיפה פנימית של הנרתיק עם סבון ומים אכן לא בריאים. אך שטיפה חיצונית של הפות במיים וסבון פעם ביום חשובה ובריאה. צביה

02/05/2005 | 18:27 | מאת: אורנית

צביה שלום, לא ברור לי מה זאת אומרת שטיפה פנימית. בזמן הרחצה אני פותחת את השפתיים ושוטפת עם סבון- האם זה נכון או שמא בכך הכוונה לשטיפה פנימית? תודה על העזרה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו