כאבים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

30/04/2005 | 19:58 | מאת: לימור

הבעיה שלי היא שבזמן שבן זוגי בתוכי אני חשה בכאבים ולחץ באזור הבטן התחתונה (אין לי כאבים בזמן החדירה עצמה)

03/05/2005 | 16:50 | מאת: צביה ברלינסקי

לימור יקרה הכאבים בללו שאת מתארת נקראים דיספראוניה עמוקה . קשה לדעת מה הסיבה לכאבים אלו, יכול להיות מצב שבו מנח הרחם הוא כזה שבזמן חדירה עמוקה תהיה רגישות, מגע בצואר הרחם יכול לגרום לכאבים. מצב של אנדומטריוזיס שזהו מצב בו הרירית של הרחם צומחת על כל מיני איברים בחלל האגן יכולה להיות סיבה נוספת לכאבים. ציסטות בשחלה, דלקת באגן או דלקת כרונית בשלפוחית השתן, יש עוד סיבות . שימי לב האם בכל פעם יש כאבים אולי רק בזמנים מסויימים בחודש, האם יש קשר לתנוחה. אם אין ממצאים גופניים כדאי לבדוק מצבים נפשיים כמו דיכאון, טראומה, מתחים שונים או קיום יחסים שלא מתוך רצון אמיתי של האישה. כפי שאת רואה הנושא מורכב, ומצריך קודם כל מעקב שלך, ואז מעקב של גורם מטפל. צביה

05/05/2005 | 10:36 | מאת: לימור

יש לי רחם הפוכה. האם לכך הכוונה?

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו