פרוזק ואורגזמה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

27/04/2005 | 11:36 | מאת: אלה

שלום רב וחג שמח, אני בת 26 ולוקחת מזה כחודש פרוזק בשל התקפי חרדה חוזרים ונשנים שחוויתי בחודשים האחרונים. אני יוצאת עם בחור מקסים ואני מאוד נמשכת אליו, הבעיה היא שאני לא מצליחה להגיע לאורגזמה גם אחרי "עבודה" וניסיונות רבים ומגוונים. עד לתקופה שהתחלתי לקחת את הכדורים, לא הייתה לי שום בעיה להגיע לאורגזמה, וכעת אני חשה מגורה אבל אורגזמה אין! הדבר מאוד מתסכל אותי ואני לא יודעת מה לעשות?! האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנדון לשיפור המצב? מחכה לעזרה. אלה

29/04/2005 | 15:53 | מאת: צביה ברלינסקי

אלה שלום לצערי אחת מתופעות הלואי הידועות של שמוש בתרופות כמו הפרוזאק היא קושי להגיע לאורגזמה.( אצל כ 60% מהמטופלים) לכן המצב שאת מתארת הוא אכן מתסכל נשים רבות עקב קושי זה להגיע לאורגזמה. תנסי להתייעץ עם הרופא/ה שנתן לך את הטיפול ושתפי אותו בתחושות שלך, אולי החלפה של הכדור או שינוי במינון יוכל לשנות מעט את המצב. תנסי לברר את רמות ההורמונים הנשיים שלך נמצא שרמות נמוכות של אסטרוגן יכולות לגרום לחרדה ולדיכאון , לכן ממליצה לך לשלב בטיפול גם מרפאה סקסולוגית או רופא נשים כדי שיוכלו לתמוך בך גם מכיוון נוסף . צביה

01/05/2005 | 03:41 | מאת: מיוחדת במינה

אלה שלום וברכה, חשוב לי להבהיר לך שאצלי ישנה "תופעת לוואי" הפוכה ובעקבות נטילת תרופה דומה- שם מסחרי שונה למשפחה גנרית זהה לפרוזק. דהיינו: מני אז שהחילותי ליטול את תרופה נוגדת הדיכאון האורגזמה המיוחלת לה ציפיתי עידן ועידנים ומעולם לא חוויתי- הגיע בקול רעש גדול...לאגן המזרח הגדול... וכיום בעקבות הטיפול בהפרעות החרדה והדיכאון "יצר הליבידו "שלי גבוה יותר במהלך כל אקט, משולהב ואני מגיע לאורגזמות בשרשרת- בזו אחר זו. עלי לנחם אותך ולייעץ לך בנדון, בכמה מישורים: 1. יתכן מאד וסביר להניח ולא להאנח:- (במובן האורגזמי- האסוציאטיבי:-) כי הדיכאון מונע בעדך פתיחות ריגשית והוא זה שגורם לך לחסימה נפשית וכפועל יוצא- חסימה ואי פתיחות גופנית וכשתיפטרי מהדיכאון תיפתרי אף את בעיית האורגזמה. 2. כאשר גופך יסתגל לתרופה (שכיח שתופעת הלוואי מצויה בשלב ההסתגלות לתרופה) ישנה סבירות גבוהה שתתפקדי בכל המישורים ביתר שאת והאורגזמה שהיית מורגלת אליה תחזור למתכונת שהיית מורגלת בה. 3. באם אף לאחר שלב ההסתגלות לפרוזק לא תחול כל הטבה בפורקן המיני שלך והאורגזמה תתעכב מלגאול אותך מגיא תסכולך..אזי יהא בלתי נמנע להמיר את התרופה למשפחה גנרית זהה אך בעלת שם מסחרי שונה למען השינוי המבורך... בהצלחה רבה וכל טוב.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו