וסטיבוליטיס

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

07/04/2005 | 19:37 | מאת: מירה

שלום. אני ארבעה וחצי חודשים לאחר לידה. בשל כאבים בנרתיק התגלתה אצלי פטריה בנרתיק וכן אובחן שאני סובלת מוסטיבוליטיס.שאלתי היא האם ניתן לקיים יחסי מין עם יש לי פטריה? וכן, מה זה בדיוק וסטיבוליטיס וכיצד ניתן לטפל בזה ללא צורך בפיזיוטרפיה מכיוון שאין לי זמן לכך??? תודה.

08/04/2005 | 15:35 | מאת: צביה ברלנסקי

מירה שלום קיום יחסי מין עם פיטריה לא מומלצת, כדאי לטפל בה קודם. וסטיבוליטיס היא דלקת בכניסה לנרתיק, היא מתאפינת בכאבים במגע. הכאבים יכולים להיות המגע איבר המין או טמפון. השכיחות 15%מהנשים שבאות לבדיקה . הסיבות קשורות לזהומים כמו פיטריות או וירוסים שונים, יש קשר הורמונלי: כמו גלולות , יש סיבות נוספות ( ממליצה לך לעשות חיפוש במנוע חיפוש) הטיפול לרוב הוא נפשי התנהגותי , ביחידים או בקבוצה בה לומדים טכניקות הרפיה, ושיחרור מעכבות ופחדים. טיפול בשמנים ארומטיים מיוחדים יכולים לתרום ,יש אפשרות לטיפול בביו פידבק, ואם אין לך זמן קיים מכשיר ביופידבק אישי בו ניתן להתאמן לבד ולהגיע לתוצאות יפות,( ניתן לרכוש אצלי) אפשרות אחרונה שמומלצת רק אם לא הצלחת לטפל בצורה אחרת בה מנתחים את העור הרגיש. צביה

08/04/2005 | 17:13 | מאת: ח

מירה , יש אתר שאולי יעזור לך, יש בו גם פורום - http://www.vulvodynia.org.il/ ח

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו