ורידים כואבים לאחר קיום יחסים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

26/09/2004 | 15:45 | מאת: ליה

אני נמצאת בשבוע 31 להריוני השני. אני סובלת מורידים בולטים לאורך כל רגל שמאל, מעט מאוד ברגל ימין. סבלתי מכך גם בהריוני הראשון, אך הפעם זה התפשט לכל הרגל. לאחר הלידה הקודמת הכל נעלם. רציתי לשאול לגבי תופעה ששמתי לב אליה - הזמן שבו אני הכי סובלת מכאבים ברגל, זה אחרי קיום יחסים. אם זה בלילה, ולאחר מכן אני נחה כל הלילה אז זה כמעט ולא כואב בבוקר. אבל כאשר זה במשך היום, מיד לאחר מכן אני מרגישה כאבים עזים ביותר בעיקר כשאני עומדת. פחות בהליכה ובשכיבה. כמו כן אני מרגישה כאבים בזמן עשיית שתן. לא צריבה, אלא ממש כאבים במקום עצמו. רציתי לדעת מהו הקשר בין הדברים, ואני מתנצלת על אופי השאלה.

29/09/2004 | 12:42 | מאת: shlomi mor

שלום ליה. א. אני ממליץ שלאחר קיום היחסים תשכבי עם הרגליים מורמות למעלה, בכדי שיגיע פחות דם אל הרגליים, וכבר כך יוקל לך. ב. לגבי הכאב בנרתיק לאחר קיום היחסים ובזמן מתן השתן, יתכן וזה בשל החודש המתקדם בהריון, בכל מקרה מומלץ לפנות אל רופא הנשים שלך. שיהיה לכם בהצלחה ולידה קלה.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו