בדיקה אצל רופא נשים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

29/04/2007 | 20:50 | מאת: ללי

שלום, אני בת 26, נשואה. לאחרונה חברה שלי אמרה שבגילי ועם הניסיון המיני שיש לי (שכבתי עם 4 גברים בחיי), אני חייבת לעבור בדיקה פנימית של גניקולוג, בדיקת PAP, ואולטראסאונד וגינלי. האם זה באמת כל כך דחוף כבר בגיל כזה? אני חוששת לעבור בדיקות כאלו מאחר שאני סובלת מכאבים בזמן קיום יחסי מין ואני פוחדת שהבדיקות יכאבו מדיי והרופא לא יהיה מספיק רגיש לכאבים.תודה מראש על התשובות.

29/04/2007 | 23:35 | מאת: איריס

ללי, גם אם היית צעירה יותר וגם אם היית לא נשואה עדיין, הייתי עונה לך (על סמך ידע אישי בלבד) את אותה התשובה: כל אשה , על אחת כמה וכמה , מתחילת קיום יחסי המין, צריכה להיות בביקורת תקופתית אצל רופא נשים, גם אם אינה מרגישה כל בעיה. חברה שלך בהחלט צודקת... אולי בבדיקה כזאת תימצא הסיבה לכאבים שמהם את סובלת בעת קיום יחסי המין?! למצוא רופא רגיש זה חשוב, ואני מאחלת לך שתמצאי רופא כזה ! בדיקה אצל גינקולוג כולל אולטראסאונד, אולי בפעם הראשונה יש מבוכה וחשש, אבל זה לא נורא בכלל. בהצלחה

29/04/2007 | 23:51 | מאת: ללי

את הסיבה לכאבים כבר מצאו, וזה נמצא בטיפול ואפילו משתפר. אני תוהה אם זה לא מתפקידם של הרופאים לומר למטופלות מה הבדיקות שמומלצות להן? בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם זה לא כואב לעבור את הבדיקות האלו? אני לא מוטרדת מהמבוכה אלא רק מהכאבים... תודה רבה על העזרה

02/05/2007 | 09:06 | מאת: שירה

שלום ללי כל אישה שמקיימת יחסי מין בקביעות, ולא משנה אם היו לה 4 פרטנרים מיניים או עשרה, צריכה אחת לשנה לעבור בדיקה שגרתית אצל רופא נשים. בדיקת pap (משטח צוואר הרחם) היא בדיקה הכרחית אחת לשנתיים-שלוש (הדיעות משתנות מרופא לרופא), וגם היא לא קשורה למספר בני הזוג המיניים שהיו לך, אלא לעובדה שאת פעילה מינית. בדיקת אולטרהסאונד (ואגינלי או חיצוני) אינה בדיקה שמבוצעת כחלק מהשגרה אצל רופא הנשים. היא תבוצע לך במידה ויש סיבה ממשית לכך, כלומר - אם יש סיבה להניח שדרושה בדיקה חזותית פנימית של אזור הרחם והשחלות. אין כל סיבה להניח שכאשר תגיעי לבדיקת רופא, הוא יבצע בך אולטרהסאונד שלא לצורך. על כל פנים, כאשר את מגיעה אל משרדו של רופא הנשים, אל תשכחי לציין שאת סובלת מכאבים בזמן יחסי מין ושאת מבקשת להתחשב בכך בעת הבדיקה הגופנית. ובנוגע לכאבים בזמן היחסים המיניים - אל תזניחי את הנושא, טפלי בו כדי שתוכלי ליהנות מיחסי מין תקינים ללא כאבים. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו