שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

23/04/2007 | 08:14 | מאת: לירן

אני לוקחת גלולות כבר שלושה חודשים.ב7 ימים בין קופסא לקופסא אני לא מקבלת ישר מחזור,לוקח לי לפחות 4 ימים אחרי שנגמרת לי החבילה לקבל מחזור.השאלה שלי היא אם מותר לי לקיים יחסי מין ב7 ימים בלי גלולות שבין קופסא לקופסא?או שהסבירות שאני אכנס להריון בימים האלה היא יותר גדולה?

24/04/2007 | 19:22 | מאת: שירה

שלום לירן בכל פעם מחדש אני מופתעת מכך שנשים נוטלות תרופות, ולא שואלות את הרופא שרשם לך אותה מהי תפקידה, כיצד היא פועלת על גופן ומה קורה בתוך הגוף שלהן בפועל בזמן הנטילה. כצעד ראשון, הייתי ממליצה לך לקבוע תור לרופא/ת הנשים שלך ולבקש הסבר ממצה ומדויק על פעולת הגלולות, כיצד הן מונעות הריון וכן הלאה. בתשובה קצרה לשאלתך הנוכחית, אסביר כי את מוגנת מפני הריון לא רצוי במשך כל 28 הימים של המחזור (דהיינו - 21 יום של נטילת גלולות ו- 7 ימי ההפסקה). זאת בהנחה שלקחת את כל הגלולות כנדרש, בלי לדלג על אף אחת. חג שמח שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו