אולי זו פריג'ידיות?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

16/04/2007 | 11:27 | מאת: שירלי

יש לי שאלה: אני בחורה בתחילת שנות השלושים לחיי. בעבר היו לי חברים שהיה לי איתם קשר מיני וכיום יש לי חברה איתה יש לי קשר מיני. כל הבעיות שיש לי איתה היו לי גם איתם וכל מה שבסדר איתה היה בסדר גם איתם. אני נמשכת אליה מאוד ויש לי תשוקה רבה אליה. הבעיה היא כזו: לי אין בעיה להביא אותה לסיפוק אבל כשהיא נוגעת בי, קשה לי מאוד להרגיש איזו התרגשות או התלהבות. הגעתי איתה בדיוק פעמיים לאורגזמה. מעבר לכך, אני לא מרגישה את השדיים שלי. כשהיא נוגעת בהם אני לא מרגישה את הידיים שלה עליהם וזה לא עושה לי שום דבר. עד לפני שנה הייתי מטופלת בתרופות נוגדות דיכאון אולם הגברים שיצאתי איתם היו בתקופה של לפני התרופה ואילו היא הגיעה אחרי התרופה ומהבחינה הזו לא חל שום שינוי. מה לדעתכם הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה? שאלה נוספת: האם ידוע על קשר בין מחלת הפיברומיאלגיה לבין קרירות מינית? בתודה, שירלי

18/04/2007 | 13:54 | מאת: שירה

שלום שירלי איני יודעת אם יש לך העדפה מינית ברורה כלשהי לגברים או נשים, לא היה מובן לי משאלתך. בהנחה שאת כן מאוננת ומצליחה להגיע לסיפוק מיני מלא, אפשר להסיר את האפשרות שאין לך יכולת *גופנית* ליהנות ממגע מיני, וכעת נותרה השאלה מדוע אינך מצליחה לשחזר את ההנאה הזו כאשר את במחיצת אדם נוסף, גבר או אישה. תרופות נוגדות דיכאון עלולות אמנם להשפיע על החשק המיני ועל הרגישות באיברי המין, אולם את בעצמך מספרת שלא חשת הבדל בתקופה שלפני נטילת התרופות ואחריה אז אולי לא כאן טמונה הבעיה. הייתי מציעה לך לפנות לטיפול סקסולוגי או פסיכולוגי, ולנסות להבין את מנגנון המשיכה שלך, וכיצד הוא בא לידי ביטוי בחיי המין שלך עם בני/בנות זוג. לגבי שאלת הפיברומיאלגיה, זה לא בתחום הפורום הזה ואני ממליצה לך להתייעץ עם רופא/ת המשפחה שלך או לפנות לפורום מתאים בנושא. כל טוב ובהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו