בעיה סדרתית באיזור ה..

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

13/04/2007 | 10:47 | מאת: נטע

שלום, אני בת 26, נוטלת גלולות עד לאחרונה מעולם לא ידעתי אפילו מה זה דלקות/ פטריות וכד'. במהלך שלושת החדשים האחרונים סבלתי מדלקת איומה בדרכי השתן ופעמיים מפטרייה. יש לי בן זוג מקסים, אבל באופן כללי יש לנו בעיות רבות בתחום יחסי המין- יש לו קושי לעיתים להגיע לזיקפה ובד"כ אנו מקיימים יחסי מין בתנוחה אחת בלבד (אני למעלה). שאלתי היא האם השכיחות הגבוהה של הבעיות הגיניקולוגיות אצלי נובעת מתנוחה זו ומהעובדה שיחסי המין נמשכים זמן ממושך יחסית ללא שינוי או דינמיות. אני מיואשת- גם לא נהנית כלל מיחסי מין טכניים ומשעממים וגם סובלת מבעיות רפואיות. האם אין מוצא, אלא להפסיק קשר זה? בנוסף, רציתי לשאול האם חובה ללכת לבדיקה אצל רופא נשים? יש לי פחד היסטרי מזה ואני לא מסוגלת..גם לצורך הגלולות קיבלתי מרשם, מבלי לעבור בדיקה ומעולם לא נבדקתי. תודה מראש על העזרה.

13/04/2007 | 22:12 | מאת: גולשת

נטע, כל אשה חשוב שתיבדק בדיקה תקופתית אצל רופא נשים... לדעתי זו טעות להימנע מלהיבדק. לא תוכלי לדעת מה הבעיה אצלך ללא בדיקה

15/04/2007 | 17:58 | מאת: שירה

שלום נטע השאלה שלך מכילה למעשה כמה שאלות נפרדות ואני אנסה להשיב על כולן. נתחיל דווקא מהסוף: כן, את חייבת לגשת לבדיקת רופא/ת נשים, ואין תשובות אחרות לשאלה הזו. משיחות רבות מאד עם נשים, טרם נתקלתי באישה שמגיעה לבדיקה הגינקולוגית כשהיא שמחה ועולצת, אבל כולן עוברות זאת כברירת מחדל כי זה חלק מהתחזוקה השוטפת של הגוף שלך. בדיוק כמו צחצוח שיניים, מקלחת או כל טיפול אחר שאת חייבת לבצע גם אם אינו מסב לך הנאה של ממש. אולי יעזור לך לבחור רופאה ולא רופא ? לביקור הראשון, בקשי מחברה טובה להתלוות אליך והיא תוכל לסייע לך בהפגת החששות. מלבד זאת, אני ממליצה לך לספר בכנות לרופא/ה כי זהו ביקורך הראשון ואת חוששת מאד. אמרי זאת בגלוי, ואין לי ספק שהתגובה תהיה רגישות גבוהה והתחשבות יוצאת מגדר הרגיל. לגבי יחסי המין הטכניים והמשעממים עם בן זוגך. איני יודעת אם השעמום נובע מכך ששניכם חסרי ניסיון מיני קודם, וכמו כן לא ברור לי מדוע לחברך יש קשיים בהגעה לזקפה. מה היחס שלו למין באופן כללי ? וכיצד הוא יגיב אם ההצעות לגיוון יגיעו מכיוונך ? אני מבינה שאת לא מרוצה מכך שאתם מקיימים יחסים רק בתנוחה אחת, ובכן - מדוע שלא תשני זאת ? במידה ויש לכם דירה ללא שותפים, האם יש לכם אפשרות לשנות את המיקום בו אתם מקיימים יחסים ולהיות יצירתיים יותר, לא לתחום את עצמכם רק לגבולות חדר השינה למשל ? לבסוף לגבי השאלות הרפואיות. דלקות בדרכי השתן נגרמות כתוצאה מכל מני סיבות, כנ"ל לגבי פטריות. באופן כללי, נסי להקפיד לרוקן את שלפוחית השתן מיד לאחר קיום היחסים, ובאופן כללי ביותר - לשתות כמות גדולה של נוזלים במשך היום. מיץ חמוציות ידוע בסגולותיו המונעות דלקות בדרכי השתן, כמובן שלא מדובר בתרופה אלא במוצר טבעי העשוי לסייע במניעה. התייעצי עם רופא המשפחה שלך לגבי הדלקות והפטריה. כל טוב ובהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו