גלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

04/04/2007 | 19:42 | מאת: שני

שלום רב! הנני נוטלת גלולות כבר שנה ,בעבר לא הסכמתי לקחת גלולות כי תופעות הלוואי היו נוראות (לאחר ניסיונות של כמה סוגי גלולות). כיום אני מרגישה את תופעות הלוואי שהרגשתי אז-איבוד חשק מיני,מצבי רוח ודיכאון באופן משמעותי,הופעת ורידים ברגליים,מיגרנות (בשבועיים האחרונים הם מופיעים כל יום והם מתחילים בערב אל תוך הלילה),עצבנות יתר,כולסטרול גבוה (206) ויש לציין שמעולם לא היה לי כולסטרול גבוה וכי איני שמנה או מרבה לאכל מאכלים רווי שומן. הנני מכירה את גופי ו"שומעת" לדרישותיו,החלטתי לעשות הפסקה. שאלותי הם:1.האם באמת גלולות יכולות לגרום למצבי רוח קשים ולדיכאון,כי אין לי שום סיבה לדיכאון?(אציין שאני גם מעשנת 15 סיגריות ליום ). 2.האם באמת גלולות גורמות לירידה בחשק המיני? אני נמשכת לבן זוגי ואוהבת אותו ,אבל כל פעם שאנו נכנסים למצב אינטימי ב3 חודשים האחרונים אני מאבדת עניין ואין לי חשק ויחסי המין עד לפני 3חודשים היו בסדר גמור! 3.ביום שבת האחרון התחלתי חפיסה חדשה,אם אפסיק מהיום (יום ד') אקבל מחזור? אני פשוט מרגישה שאני לא מסוגלת לקחת אותם יותר ,אני כבר שבוע עם כאבי ראש חזקים. 4.כמה זמן יקח לגוף שלי "להתנקות" אם אני כבר לוקחת שנה רצוף.כמה זמן יקח עד שהחשק המיני יחזור,השמחת חיים? צר לי אם ההודעה ארוכה ,אבל חשוב לי מאד לחזור אל שמחת חיי והחשק המיני בכדיי לא לפגוע במצב רוחי ולא לפגוע בזוגיות עם בן זוגי. תודה רבה

06/04/2007 | 17:13 | מאת: שירה

שלום שני איני רופאת נשים והפורום לא אמור לספק מענה לשאלות בנוגע לאמצעי מניעה. את כל השאלות (החשובות מאד) שמטרידות אותך, עליך להפנות אל רופא/ת הנשים שלך, ולקבל מענה מפורט על כל מה שמציק לך. במאמר מוסגר אני חייבת להעיר הערה חשובה: היות ואת מעשנת, השימוש בגלולות כאמצעי מניעה עבורך אינו מומלץ בכל מקרה, והוא מעלה את רמת הסיכון לבעיות ותופעות לוואי. אני מקווה שאולי מתוך ההתלבטות הזו תיוולד החלטה מבורכת להפסיק לעשן...? כל טוב ובהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו