שאלה אנטומית

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

01/04/2007 | 13:29 | מאת: אלמונית

חיפשתי במקורות מידע ולא ממש מצאתי אז אני שואלת כאן רציתי לדעת האם הדגדגן הממוקם בפתח הפות מוגן בשכבת עור דקה או שהוא חשוף וכשמעלים את העור למעלה הוא נחשף? אני שואלת זאת מכיוון שבן זוגי לפעמים בטעות קצת מעלה את העור והנגיעה גורמת לי לכאב יותר מעונג האם זה דבר ידוע האם צריך ניתוח לתקן את זה? תודה מראש

04/04/2007 | 20:14 | מאת: רוני

קצת רקע: הדגדגן זהו קפל עורי קטן הממוקם מתחת למקום מפגשן של השפתיים הפנימיות. הדגדגן הוא החלק הרגיש ביותר במערכת הרבייה הנקבית . בדומה לפין, הוא בנוי מרקמה ספוגית, המתמלאת בדם בעת ההתעוררות המינית של הנקבה, מה שגורם להתקשות ולהזדקפות הדגדגן. כשאינו במצב של זקפה, אורכו אינו עולה בד"כ על 2 ס"מ, ורק קצהו החיצוני נראה לעין. במהלך הזקפה גדל הדגדגן בממדיו. בהיותו עשיר בקצות עצבים רגישים, גורם גירויו לעיתים לאורגזמה. השפתיים הפנימיות ניתן לראותן רק אם מפשקים את השפתיים החיצוניות, המכסות אותן. קפלי עור וורודים, נטולי שיער, אסימטריים, המתחברים למעלה בפיסת עור המכסה את הדגדגן קבלי הסבר מלא בקישור הבא: http://www.gordon.ac.il/naomi/ishveisha/bioperek1.htm לדעתי בנזוגך לא איתר נכונה את מיקום הדגדגן ובטעות מנסה למצוא אותו בתוך חיבורי השפתיים הפנימיות - קראו ביחד את הקישור

05/04/2007 | 18:32 | מאת: אלמונית

מצאנו אותו שנינו אבל מה עושים שכואב כאשר נוגעים בו מתחת לעור?

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו