חשק מיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

01/04/2007 | 06:28 | מאת: שיר

אני בת 28,נשואה. הבעיה שלי מאז ומתמיד הייתה חשק מיני מוגבר. ברמה שזה מפריע לתפקוד, שכן המחשבות במשך היום חוזרות תמיד לנושא הזה וזה לא בא על ידי ביטוי מעשי. בעלי הוא הרבה פחות טמפרמנטי ממני, בין אם זה תדירות קיום יחסי מין (פעם בשבוע בממוצע), משך הזמן של האקט עצמו או גיוונים שונים. בעבר הייתי מאוננת כל יום, היום זה לא מתאפשר בגלל תינוק,( ילדתי לפני 3 חודשים) חוץ מזה שזה לא ממש מחליף ומספק כמו מין רגיל. אני נוטלת גלולות בשם דיאנה וזה קצת עוזר לי ומוריד חשק מיני. שאלה אם יש עוד איזה שהם תרופות או תחשירים שיכולים לעזור לי בבעיה?

01/04/2007 | 18:08 | מאת: שירה

שלום שיר חשק מיני בריא הוא טבעי ואינו דורש התערבות או הפחתה. האדם הוא יצור מיני וטבעי שיעסוק במין, בין אם מדובר במחשבות בלבד ובין אם מדובר ביישומן. יחד עם זאת, את כותבת שהמחשבות מפריעות לך בתפקוד היומיומי, ולכן מבחינתי מדובר במשהו שאולי (ואני מדגישה אולי) חורג מגבולות הנורמה. איני מכירה תכשירים רפואיים שנועדו להפחתת חשק מיני, ובתור צעד ראשון הייתי מציעה לך לשתף את רופא/ת הנשים שלך בעניין. יתכן שהתופעה קשורה לחוסר איזון הורמונלי כלשהו, ואולי התערבות הורמונלית (בנוסף לדיאנה) תוכל לסייע למתן את הדחף הגבוה. בנוסף הנה נקודה נוספת למחשבה: במקרים מסויימים, מחשבות אובססיביות על מין (או על כל נושא אחר) משמשות את הנפש שלך כמפלט, סוג של בריחה מפני התמודדות עם נושאים אחרים שאולי אינך רוצה/מסוגלת לחשוב עליהם. לטעמי, כדאי לך לשקול טיפול מקצועי, למשל פסיכולוג, ולנסות לפתור את הנושא על ידי שיחות אישיות. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו