עזרה קטנה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

31/03/2007 | 22:56 | מאת: דניאל

שלום אני דניאל ואני בת 16 וקצת. יש לי חבר כבר שנתיים וכמה חודשים והוא גם בן גילי. בחצי שנה האחרונה התחלנו לקיים יחסים מיניים שלא כוללים חדירה אלא אוננות וירידות וכאלה בהסכמה ובהנאה. אבל בזמן האחרון גם אני וגם הוא רצינו להתקדם ליותר מזה ואני פניתי לרופא נשים לקבלת גלולות והוא קנה קונדומים ככה שאת הצד הזה כיסינו. הבעיה היא שאני מאוד מאוד לחוצה לקראת החדירה כי שמעתי שזה כואב ושבגלל שקרום הבתולין נקרע יורד הרבה דם. מה שאני בעצם מבקשת זה יותר טיפים איך להימנע מכאב או להפחית אותו ובסך הכל קצת אולי להרגיע אותי. נ.ב- אני יודעת שכמה אולי יחשבו שזה גיל צעיר או לא חוקי אבל אני מבקשת עצה בכל זאת. תודה מראש, דניאל

01/04/2007 | 17:51 | מאת: שירה

שלום דניאל קודם כל, אני רוצה להחמיא לך על האחריות שאת מגלה (בגילך הצעיר) לגבי ההכנות לקראת קיום יחסי מין. נערות רבות סומכות על שיטת הימים הבטוחים ומגלות לרוע המזל, כי הימים הבטוחים מובילים אותן בבטחה הישר אל ההריון הלא רצוי. כל הכבוד על הבגרות שלך ושל בן זוגך, על כך שדאגתם שניכם להשגת אמצעי מניעה בטרם התחלתם בקיום היחסים. שנית, לגבי החששות שלך. הפעם הראשונה לקיום היחסים אינה בהכרח כואבת, וככל שתרחיקי את המחשבה על כאב מראשך כך ייטב. לחרדה יש השפעה רבה על הכאב, כיוון שכאשר את במצב של חרדה ולחץ השרירים בגופך נוטים להתכווץ. לכן בתור צעד ראשון וחשוב - נסי להפנים ולשכנע את עצמך במחשבות חיוביות שזה לא עומד לכאוב. כנ"ל לגבי הדימום. אני מכירה נשים רבות שלא דיממו כלל בפעם הראשונה לקיום היחסים (או בפעמים שלאחר מכן), כך שבמידה ולא יהיה דימום - אל תניחי שמשהו לא תקין אצלך. אחוז מסויים של הנשים מדממות בפעם הראשונה, ואחוז גבוה לא מדממות כלל. הטיפ המרכזי שאני יכולה להעניק לך כדי להפוך את החוויה למהנה עבור שניכם הוא להתקדם באיטיות, ולהיות מאד קשובים לקצב ולתחושות של בן/בת הזוג. כלומר, לא מספיק להתרכז בהנאה האישית שלי, אלא להיות קשובה גם לצרכיו של בן הזוג, לבדוק מה עובר עליו באותו רגע והאם נוח לו/מתאים לו/טוב לו. אם את חוששת, שתפי את בן הזוג בחששותיך, ובקשי ממנו להתקדם לאט ולהתחשב בקצב שלך. אל תמהרו להגיע לשלב של החדירה תכף ומיד, אלא הקפידו להאריך במשחקים המקדימים (שמדברייך אני מבינה שמוכרים לשניכם היטב). אני מבינה שאתם "מתרגלים" מין אוראלי, כך שבהחלט הייתי מציעה לבן זוגך לבצע מין אוראלי עליך וכך אזור הנרתיק שלך יהיה רטוב יותר לקראת החדירה, וכך תקטינו את הסיכוי שהחדירה תגרום לך כאב. אפשר גם להשתמש בג'ל על בסיס מים כתוספת סיכוך, על מנת להקל על החדירה באופן נוסף. לא מומלץ לנסות תנוחות יצירתיות יותר מדי בפעמים הראשונות (שמרו את כולן לפעמים הבאות). התנוחה המומלצת לפעם הראשונה היא כאשר את למטה, שוכבת על גבך, ואת יכולה להניח כרית קטנה מתחת לישבנך כדי לשפר את זווית החדירה. לגבי אמצעי המניעה: חשוב מאד ! לא לשכוח לקחת אף גלולה, להקפיד לקחת את כל הגלולות בחפיסה ולהתחיל את החפיסה הבאה בדיוק לפי ההוראות. כאשר את מתחילה להיות פעילה מינית (לצורך העניין - פעילות מינית הכוללת חדירה), עליך להיבדק אחת לשנה אצל רופא/ת נשים. הקפידי על בדיקה שנתית, זה חשוב. בהצלחה ובהנאה שירה

01/04/2007 | 20:32 | מאת: דניאל

תודה רבה!!! האמת היא שממש הרגעת אותי.. חוץ מדבר אחד שלא ממש ידעתי שעכשיו די מלחיץ אותי... אמרת שאת מכירה "נשיר רבות שלא דיממו כלל בפעם הראשונה לקיום היחסים (או בפעמים שלאחר מכן)" מה שהלחיץ אותי זה- שיש אפשרות שאני ידמם בפעמים אחרי. דבר שני רק רציתי להגיד שאני הולכת לרופאים לבדיקות וגם לגבי בגלולות אני מקפידה לקחת. אז תודה! ואני מקווה שהכל ילך חלק ומהנה...!

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו