בחורה מתכווצת

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

30/03/2007 | 20:38 | מאת: וסת ומחלות?

לא די בהתכוויוצות ובעוויתות האיומות כשהוסת מגיעה, אני נהית חולה בזמן הוסת במחלות לכאורה לא קשורות-כלומר לא גניקולוגיות, הכוללות צינון, כאב גרון, חום. נראה שמערכת החיסון חלשה יותר בימים אלו. האם יש עוד בנות שנתקלו בכזו תופעה?

01/04/2007 | 17:38 | מאת: שירה

שלום לבחורה המתכווצת באופן עקרוני, אין סיבה להתייחס לתקופת המחזור כאל "ימי מחלה". המחזור החודשי הוא תופעה טבעית ורצויה של הגוף הנשי, והיא אינה מחלה. יחד עם זאת, יש נשים שחוות את הימים הללו כלא נעימים בשל התסמינים הגופניים המוכרים (כאבי בטן/גב, התכווצויות, גודש בשדיים ונפיחות בבטן וכן הלאה). אני לא יודעת אם התופעה של מחלות התוקפות את הגוף דווקא בזמן ימי המחזור החודשי היא תופעה רפואית מוכרת וידועה, אבל מאד יתכן שאינך היחידה שחווה זאת. אם את סובלת מכאבים בזמן הווסת, הייתי מאד ממליצה לך להיעזר בתרופות משככות כאבים באותם ימים. נשים רבות מדווחות שעיסוק בפעילות גופנית (לא בהגזמה כמובן) מסייע להפחית את הכאבים. אחרות זקוקות דווקא למנוחה. עליך פשוט לנסות ולמצוא בעצמך את השיטה המתאימה לך, כי מדובר באמת במשהו אינדיבידואלי. כל טוב וחג שמח שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו