גלולות וירידה בחשק המיני! האומנם?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

29/03/2007 | 13:01 | מאת: אורטל

אני נמצאת 4 חודשים לאחר לידה. - לפני כחודשיים וחצי קיבלתי את המחזור הראשון ויחד איתו את גלולת ה"פמינט". אני ובעלי עד לפני הלידה נהינינו מחיי מין נהדרים. בזמן האחרון גילינו שהחשק המיני שלי ממש ירד עד כדי כך שבעלי קיבל את ההרגשה שאני לא נמשכת אליו. (לא מאשימה אותו- מתדירות של לפחות 4 פעמים בשבוע זה ירד לפעמיים-שלוש בחודש ואני לא מגזימה) מה שיוצר המון תככים. אני מרגישה שאני נמשכת אליו ורוצה אותו אך כשמגיעים לאקט מיני או שנכנסים למיטה אני פתאום "ננעלת" , או שאם יש לי חשק מיני (פעם ב...) אני מפתה אותו וכו' אך כשנכנסים למיטה אני פתאום כאילו חוזרת בי. חשוב לציין שלפני ההיריון השתמשתי בגלולות רק 3 חודשים לפני החתונה בשביל שלא אקבל מחזור במקווה (גלולת אורטו-סיקלן) וחיי המין היו נהדרים, ומיד לאחר החתונה הפסקתי כי רצינו היריון. השאלה היא - האם זה נכון לקשר בין הגלולה לבין החשק המיני "שהלך לעולמו" ?

29/03/2007 | 16:44 | מאת: שירה

שלום אורטל ארבעה חודשים לאחר לידה, מאזן ההורמונים בגופך רחוק מלהיות רגיל. לוקח לגוף זמן כדי "לארגן" את עצמו מחדש, ולכל ההורמונים הגועשים לחזור לרמה תקנית ורגועה. יש נשים שמדווחות על ירידה בחשק המיני בעקבות נטילת גלולות, אבל אני כלל לא בטוחה שזה מה שאת חווה. מדברייך, לא מדובר רק על חשק מיני, כי את מתארת גם סיטואציות בהן את *כן* נמשכת לבעלך ומעוניינת במין, משתוקקת לקיים איתו יחסים עד שאתם מגיעים למיטה, ורק שם למעשה את "נכבית" ומפסיקה. אני תוהה האם אין הסבר אחר אפשרי לכך שדווקא כשאתם מתחילים, משהו בגופך לא מאפשר לך להמשיך. את עניין הגלולות אפשר לבדוק בקלות יחסית: התייעצי עם רופא/ת הנשים שלך, נסו להתאים גלולה אחרת או להפסיק את השימוש בגלולות למשך מספר חודשים (עברו לשימוש בקונדומים, למשל) וכך תוכלי לבדוק האם הגלולות הן הגורם לתופעה. אם את מעוניינת לחקור גם את האלמנטים הנוספים בסוגיה (למשל, המרכיבים הנפשיים) זה כבר עניין אחר. כל טוב ומזל טוב על הלידה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו