חשק מיני הנקה ומירנה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

11/03/2007 | 20:44 | מאת: מניקה

שלום רב, אני יודעת שלשאלתי אין תשובה חד משמעית אבל מניסיונכם..... אני ילדתי לפני 4 חודשים ואני מניקה הנקה מלאה, חודש אחרי הלידה שמתי התקן מירנה ומאז לא קיבלתי מחזור. בכל מקרה, מלבד העובדה שאין לי בכלל חשק מיני אני גם לא מצליחה בכלל להנות מקיום יחסי מין , אני ממש מרגישה שפיזית אני לא מסוגלת לגמור... שאלתי היא, מנסיונכם, ממה זה נובע? האם מההנקה, מהמירנה???

13/03/2007 | 09:34 | מאת: שירה

שלום מניקה איני רופאת נשים וכל שאלה הקשורה לאמצעי מניעה עדיף שתישאל אצל הגורם המוסמך ומתאים לכך. באופן כללי, בזמן תקופת ההנקה האישה עלולה להרגיש ירידה בדחף המיני, אצל אחדות זה מורגש פחות ואצל אחרות זה מורגש יותר. ארבעת החודשים שחלפו מאז הלידה הם פרק זמן לא ארוך יחסית, ויתכן שדרוש זמן נוסף כדי להניח לגוף להתרגל לשינויים (הפנימיים והחיצוניים) שעברו עליו. על פי רוב, מדובר על פרק זמן של כחצי שנה, בהערכה כללית כמובן. חשוב בעיניי שבתקופה הזו לא תאבדו את האינטימיות ואת הקירבה ביניכם, כבני זוג. הקירבה מושגת לא רק באמצעות מגע מיני "כהלכתו", אלא אפילו רק במגע אוהב, חיבוק, לטיפה, נשיקה, תחושה של אכפתיות וחום. גם אם אין לך חשק מיני (ורצוי לשוחח איתו על זה בפתיחות מלאה כמובן), נסי לא להימנע מהמגע שלו גם אם אינו מיני, על מנת שלא להעמיק את הריחוק ביניכם. מזל טוב ובהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו