שאלה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

01/03/2007 | 22:59 | מאת: נועה

שלום, יש לי בעיה שנמשכת כבר די הרבה זמן. עליתי די הרבה במשקל בשנתיים האחרונות ובנוסף אני נתונה תחת לא מעט לחצים בשנים האחרונות .כל זה הביא אותי די לאבד עניין בקיום יחסי מין עם חבר שלי.אנחנו ממש בקושי מקיימים יחסי מין. אני מודאגת שמא יש גם למשיכה המינית איזה חלק בעניין.אולי אני כבר לא נמשכת אליו כל כך? לפני שהשמנתי אהבתי מאוד לקיים יחסי מין אבל כעת אני מתקשה לבודד את הגורמים לבעיה הזאת.חבר שלי מצידו מאוד סבלני והוא חושב שברגע שהתקופה המלחיצה הזאת תעבור אנחנו נשוב לחיי מין נורמליים. מה אם זה לא יקרה? איך אפשר לשלב בכל זאת חיי מין בתוך המצב המתוסבך הזה? זה ממש לא נורמלי.אנחנו צעירים ואמורים להפיק את המירב מחיי המין שלנו ולצערי זה לא קורה , וזה די באשמתי. אני כן מנסה לרדת במשקל כי אני די תולה את כל האשם בשנאה שפיתחתי כלפי גופי. כל חיי הייתי רזה ופתאום אני נמצאת בתוך גוף שהוא לא שלי.הרי את המיניות שלי פיתחתי כשהיה לי גוף אחר, יפה ורזה. עכשיו זה לא כך אז אולי המיניות הלכה לאיבוד כשם שהגוף ההוא הלך לאיבוד.

06/03/2007 | 15:18 | מאת: שירה

שלום נועה שאלתך מורכבת, כיוון שלא ניתן באמת לפרק לגורמים את המונח "משיכה מינית" ולבדוק את כל מרכיביו אחד לאחד, כדי לבודד כל מרכיב ולבחון איזה מהם משפיע במקרה שלך. מהמעט שאת מספרת, כבר אפשר למנות מספר גורמים שעלולים להשפיע על המשיכה המינית ו/או על הדחף המיני. אם אינך אוהבת את גופך (ואת אפילו השתמשת במילה נוקבת יותר: שנאה), סביר בעיניי שיהיה לך קשה להתייחס לעצמך באופן מיני. המיניות מתחילה מהראש כידוע לך, ואם בראש שלך אינך אוהבת את עצמך כרגע, אני חוששת שיהיה לך קשה לעשות את ההפרדה בין הדמות הזאת שאינך אוהבת ובין האישה הזאת שאמורה ליהנות מכך שבן הזוג שלה נוגע בגופה ומפיק ממנו הנאה. לצערי, אין לי פתרון קסמים להציע לך. את מספרת שעברו עליך שנים לא קלות, ושהיית נתונה ללחצים רבים. אולי הגיע הזמן לפרגן לעצמך טיפול נפשי, ויתכן שבעזרת שיחות אישיות עם איש מקצוע תוכלי לפרק את מה שמציק לך לגורמים, וללמוד איך להתמודד עם הקשיים באופן ש(אולי) גם יסייע לך לרדת במשקל, אם זה מה שאת רוצה כמובן. נשים מלאות מסוגלות בהחלט ליהנות ממין בדיוק כמו נשים שדופות, אבל כפי שאמרתי - הכל תלוי בתפיסה שלך את עצמך ואת גופך. אם את סולדת מגופך, אני חושבת שיקשה עליך מאד לאפשר למישהו אחר להפיק ממנו הנאה. בהצלחה וכל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו