חוסר חשק בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

12/02/2007 | 18:47 | מאת: י.ג.

רעייתי בת 51 וסובלת את תופעות גיל המעבר (גלי חום וקור ,עצבנות, הפסקת מחזור וכו') בה בעת אני שם לב לעובדה שיחסי המין וכל הקשור במיניות עוברים "משבר" של אי חשק בולט,אי התעניינות , ולא חושבת אפילו לדבר בנושא.כתוצאה מכך אני מתוסכל ביותר. חיינו המיניים כבני זוג היו טובים ורגילים. מזה כ- 7 חדשים שחל שינוי התנהגותי ופיזי ברעייתי. האם כל התופעות הנ"ל קשורות לגיל המעבר ומה ניתן לעשות ?

19/02/2007 | 21:07 | מאת: שירה

ערב טוב, התופעות שאתה מתאר בהחלט עשויות להיות קשורות לגיל המעבר. הפתרון הוא לפנות לרופא נשים ולשוחח על העניין, יש טיפולים הורמונליים שנועדו לסייע לנשים "לשרוד" בהצלחה רבה את הגיל הזה, ולהוסיף ליהנות מחיי מין פעילים וטובים. השאלה היא עד כמה מערכת היחסים ביניכם פתוחה לשיחה כנה וגלויה על הנושא ? האם אשתך מודעת לכך שהיא חסרה לך, שאתה חש חסך באינטימיות וקירבה ? האם אתה מסוגל לגשת אליה ולפתוח את הנושא באומץ, ולהציע לה לגשת (אפילו ביחד, אם היא תרצה) אל רופא הנשים שלה כדי לדון בסוגייה ? בהצלחה וכל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו