חוסר חשק מיני אחרי לידה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

08/02/2007 | 12:59 | מאת: שרית

שלום רב אני בת 24 נשואה כשנה פלוס תינורת בת 2 חודשים. אני תמיד היתי חמה עם הרבה חשק מיני .אפילו בתקופת הריון עוד יותר חשק מיני היה לי עד כדי כך שבעלי היה בהלם. אחרי לידה שמרנו שיעבור 40 יום ואז קימנו יחסי מין. מאז עד עכשיו אני לא מרגישה חשק לקים יחסי מין אני מנסה להראות לבעלי שבא לי ואפילו אני מתחילה איתו ומקימים יחסי מין אבל אני לא מתחממת וגם לא מצליחה ליגמור ובעלי כבר גומר ועיף. אפילו ניסיתי אוננות ולא עזר. בבקשה תגידו לי מה בעיה ולמה נוצר דבר כזה? מה פיתרון?????????? תודה

08/02/2007 | 20:11 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום ומזל טוב! סביר שיהיו שינויים בתחום המיני מאז הלידה. לפי תאורך רק עברו חודשיים. אני שמח שחזרתם לקיים יחסים, אני חושב שהנושא חיוני לשמירת זוגיות טובה לאחר לידת תינוק. המלצתי - תני לעצמך זמן לחזור למיניות שלך. גופך עבר שינויים רבים בשנה האחרונה, וסביר להניח שהדברים יחזרו למצב שהיה לפני ההריון/לידה, אבל זה יכול לקחת חודשים. האורגזמה בוודאי לא הסיבה העיקרית לקיים יחסים (למרות שאינני מזלזל בחשיבותו, ובשאיפה להגיע להנאה מלאה). תמשיכו לקיים יחסים. תשמרו על תקשורת פתוחה - מה נעים לך, מה חסר לך, והכי חשוב - מה לא נעים לך. לעתים יש בעיה בחזרה למין כאשר השדיים עברו שינויים רבים, ובין השאר, שומשו למתן אוכל לתינוק (לאמאות שבחרו להניק). לעתים השדיים רגישות מבעבר, ו"התעסקות" איתם הורסת את הרצף וההנאה שלך. אם משהו השתנה בגופך לגבי מה נעים ומה לו - תגידי לו! סבלנות ופתיחות ואני מאמין שיהיה טוב. ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו