לא מרגישה נאהבת

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

08/02/2007 | 12:25 | מאת: A

שלום רב אנחנו זוג בשנות ה- 40 +3 ילדים. חיים טוב, זוגיות טובה, סקס טוב, ילדים מקסימים, בעלי מאוד אוהב אותי ומעריך אותי (אני מרגישה) אבל אני לא מרגישה נאהבת, מחוזרת, כאילו הכל ברור מאליו.... ניסיתי לדבר איתו ולא מבין אותי, מה עושים? האם תחושותי נורמליות? תודה

10/02/2007 | 21:54 | מאת: שירה

ערב טוב ראשית, לגבי שאלתך האם תחושותייך נורמליות? כל תחושה היא נורמלית, כך שהתשובה היא בוודאי שכן. שנית, אני חייבת לציין שנשמע שבסך הכל יש לך זוגיות מעוררת הערכה, ואתם מצליחים לשמר יחסים הכוללים אהבה וחברות ומין מצויין - ועל כך כל הכבוד לשניכם. מצד אחד, קשה להניח שמידת החיזור (של כל אחד מבני הזוג) תישאר באותה רמה קבועה לאורך עשר ועשרים שנות זוגיות, ומטבע הדברים יש להניח שעם השנים המחוות הרומנטיות הנוגעות ל"חיזור" יתמעטו או ידעכו במקצת. מצד שני, ברור שאנשים שונים הם בעלי צרכים שונים, ויכול להיות שהצורך שלך בחיזוקים רומנטיים (גם לאחר זוגיות רבת שנים) גדול משל בן זוגך, והצורך הזה מן הראוי שימצא מענה. את אומרת שאת יודעת שהוא אוהב ומעריך אותך, אבל במקביל טוענת שאת לא מרגישה זאת... נשאלת השאלה כיצד את יודעת בכל זאת ? כיצד הוא *כן* מראה לך שהוא אוהב ושהוא מעריך, והאם תוכלי לנסות להתמקד בדיוק בדברים הללו שכן קיימים כנראה בנישואים שלכם ? שאלה נוספת היא האם *את* כן מחזרת, האם את כן מדגישה את אהבתך על ידי מחוות חיצוניות ? את אומרת שאת מנסה לדבר איתו והוא לא מבין, אז אולי הוא יצליח לרדת לסוף דעתך אם תעניקי לו דוגמא אישית ותראי לו בדיוק מהי סוג ההתנהגות שחסרה לך ? חשבי מהם הדברים שחסרים לך בזוגיות, מהן הדרכים שהיית רוצה להרגיש את אהבתו של בן זוגך כלפייך - ואז בצעי כל אחת מהמחוות האלה כלפי בן זוגך. יש לי רושם שהוא יבין את המסר ברור יותר מאשר לו תעשי זאת על ידי שיחה בלבד. בהצלחה וכל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו