תהליך התפתחותי ,נשים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

24/01/2007 | 11:21 | מאת: גנאור

ברצוני לדעת האם הרפואה תומכת במיתוס בנוגע לשינוי פיזי אצל נשים לקראת גיל ה 23 -25 כלומר התעגלות האגן, ירכיים ובטן באופן כזה שלא קשור לאכילה לא בריאה(השמנה) אלא בעקבות שינוי הורמונלי של הגוף לקראת הכנת הגוף להריון?

29/01/2007 | 14:08 | מאת: שירה

שלום לא בטוחה שהבנתי את שאלתך. בוודאי שגוף האישה עובר שינויים הורמונליים עם השנים, בוודאי שחלק ניכר מהשינויים הללו מתרחשים בגיל ההתבגרות, וגם לאחר מכן בשנות העשרים לחייהן. ההבדלים בין הגוף הנשי לגוף הגברי (מבנה האגן, העגלגלות של הבטן התחתונה) נובעים בין היתר מהתפקודים השונים שמיועדים לגבר ולאישה. אחד מהתפקידים שמייעד הטבע לאישה הוא הריון ולידה, ולכן מבנה האגן שלה שונה משל הגבר, וכך גם רקמת השומן באזור הבטן התחתונה (אזור הרחם והשחלות). לא מדובר במיתוס אלא בעובדות פיזיולוגיות. מציעה שלצורך בירורים נוספים תפנה את שאלותיך לפורומים העוסקים ברפואת נשים. פורום זה אינו מיועד למטרה זו. כל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו