לרופא מוסמך

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

11/01/2007 | 14:26 | מאת: לימור

שלום , אני מבקשת שרופא מוסמך יענה על שאלתי. אני בת 27 והתחלתי לפני חודשיי לקחת ציפרמיל- זוהי פעם ראשונה שאני לוקחת תרופות נוגדי דיכאון. אני לא מרגישה שאני נימשכת לבן זוגי ולא מגיעה לאורגזמה. האם לתרופות יש השפעה על כך? האם שילוב של תרופה ציפרמיל עם גלולות יסמין זה עוד יותר גורם לירידה בחשק המיני?

11/01/2007 | 14:48 | מאת: רוני

תרופות נוגדות דיכאון מפחיתה את החשק המיני ומעכבת אורגזמה (גם בנשים) מניח שאת חייבת לקבל את הטיפול ולכן יש להפנות את השאלה לרופא שרם לך את הכדורים. המשך שאלתך מתאימה לפורום רפואת נשים

13/01/2007 | 15:11 | מאת: שירה

שלום לימור איני רופאה מוסמכת, אבל צאי מתוך נקודת הנחה שהרופא המוסמך עובר על השאלות והתשובות כאן אחת לכמה ימים, ובמידה ויש צורך לדעתו להוסיף ו/או לשנות - הוא עושה זאת. הוא לא יוסיף או ישנה אם התשובות מספקות וממצות לדעתו. לשאלתך, תרופות נוגדות דיכאון עלולות להשפיע הן על הדחף המיני והן על האורגזמה (לעכב אותה או לבטל אותה כליל). בתור התחלה, הייתי מייעצת לך לפנות לרופא שרשם לך את התרופה ולדווח לו על תופעת הלוואי הזו, יש כיום תרופות אחרות שאינן גורמות להשפעה על הדחף המיני וחבל שתסבלי שלא לצורך. האם השילוב עם גלולות יסמין מגביר את הפגיעה בדחף המיני - זו שאלה עבור רופא הנשים שלך, או הפסיכיאטר. בנוסף, הייתי מציעה לך לחשוב על מערכת היחסים שלך עם בן זוגך לפני תחילת השימוש בכדורים האנטי-דיכאוניים. האם יתכן שאת ממהרת "להאשים" את התרופות בעוד שאולי המקור לבעיה הוא אחר ? האם יתכן שאינך נמשכת אליו מסיבות אחרות שלא קשורות בהכרח לתרופות ? נסי לבדוק מתי התחלת לחוש בחוסר המשיכה, ולבחון האם התזמון מתאים מבחינת התחלת הטיפול התרופתי. כל טוב ובהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו