אמצעי מניעה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

25/12/2006 | 11:35 | מאת: ורד

גלולות שאני נוטלת, גורמות לי לירידה בחשק המיני, ליובש וגינלי, ולעליה במשקל. החלפתי, ועדיין אותן תופעות ( מ-מינס לפמינט) אני עם ילד אחד, ובתוך שנה ארצה הריון נוסף 1.מה האלטרנטיבות העומדות לרשותי להחלפת אמצעי המניע ( קונדום אינו אופציה) 2.מדוע התקן, אינו מומלץ לי? איזה סיכון יש בנטילתו? תודה רבה

25/12/2006 | 12:46 | מאת: ורד

שלום, קיבלתי תשובה למייל על השאלה השניה, מה בדבר השאלה הראשונה: מה האלטרנטיבות העומדות לרשותי להחלפת אמצעי המניע ( קונדום אינו אופציה) תודה

25/12/2006 | 17:05 | מאת: רוני

ישנם כמה אפשריות של אמצעי הגנה מלבד כדורים ,קונדום 1. כיפה או חציץ - מדובר בדרך כלל בכיפת גומי עם שפה מתכתית קשיחה אך גמישה, המותאמת לחלק האחורי העליון של הנרתיק. הכיפה מוצמדת לצוואר הרחם בעומק הנרתיק על ידי לחץ הקפיץ ומתח שרירי הנרתיק. כאשר הכיפה מותאמת נכונה - היא חוסמת את הכניסה לצוואר הרחם ובכך מונעת את כניסת הזרע לתוך הרחם. יש להתאים את הכיפה לכל אישה מבחינת הגודל והסוג, ועל האישה להקפיד לא להסיר את הכיפה עד שמונה שעות לאחר המגע המיני, כדי למנוע חדירת תאי זרע חיים. אחוז הכישלונות כאשר הכיפה היא אמצעי המניעה הבלעדי הוא כ- 10-13%, אך אחוז זה יורד ככל שהאישה מנוסה יותר, וככל שהמוטיבציה שלה גבוהה יותר. 2. משגל נסוג - יש הסבורים, שהיא השיטה הנפוצה ביותר עד היום. יתרונותיה - אינה מצריכה שום ציוד, הכנה או הדרכה; אין היא עולה כסף; אין היא טעונה פיקוח רפואי כלשהו; אין בה סיבוכים רפואיים. חסרונותיה - גורמת לבעיות רגשיות ונפשיות, הן בגבר והן באישה; יעילותה למניעת הריון מוגבלת, מכיוון שקיים זרע בשיפכה שלפני הפליטה, שיכול לגרום להריון; יש גברים שהפליטה נעשית בשלבים, ולכן אין הם יודעים מתי לסגת; לעיתים יש חדירה של תאי זרע מאזור השיפכה שמחוץ לנרתיק; לא כל הגברים יודעים או יכולים לסגת בזמן הנכון. 3. קוטלי זרע - קיימים סוגים רבים של קוטלי זרע, אך כמעט בכולם מצוי אותו חומר כימי פעיל, והם נבדלים זה מזה בריכוזו של חומר זה, ובתוספות משניות. קוטלי הזרע יכולים להיות בצורת משחות, תכשירי קצף, ממרחים, כמוסות, נרות, כדורים, תרסיסים. לרוב משלבים כיפה עם קוטלי זרע, או כובעון עם קוטלי זרע, ואז היעילות גדולה בהרבה. כישלון של קוטלי זרע כאמצעי מניעה הוא כ- 15% 4.התקופה הבטוחה - שיטה נפוצה ומקובלת כמעט בכל התרבויות. השיטה מבוססת על העקרונות הבאים - הריון יחול רק סמוך לביוץ; קיים ביוץ רק פעם אחת במחזור; ניתן לקבוע מתי חל הביוץ; תקופת פוריותה של ביצית אינה נמשכת יותר מ- 24 שעות, וחיותו של הזרע נמשך מספר שעות כשהוא נשאר בנרתיק, ועד 72 שעות, כשהוא עובר את צוואר הרחם. לפיכך, ניתן למנוע הריון אם בני הזוג יימנעו מיחסי מין במשך 72 שעות לפני הביוץ, ועד 24 שעות לאחר הביוץ. להחלטתך.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו