ירידה בחשק מיני בעקבות נטילת גלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

21/12/2006 | 12:45 | מאת: דנה

שלום, אחרי שיחה עם מספר נשים, סקירה ארוכה של דפי האינטרנט ,התייעצות עם מומחה בתחום ובראש ובראשונה נסיון חיים(!) מובן לי כי קיימת באחוז לא מבוטל של נשים המשתמשות בגלולות למניעת הריון, ירידה מורגשת בחשק המיני. אני בת 28 ונוטלת גלולות כעשר שנים ללא הפסקה- מעידה בוודאות כי החשק המיני שלי אינו בריא כמו פעם... מובן לי שהשינויי באיזון ההורמונלי בעקבות השימוש בגלולות מביא עמו שינויים מסוג זה, עם זאת ובניגוד לאמור, אני יודעת שקיימים מקרים בודדים של עדויות שדווקא הפסקת השימוש בגלולות גורר אחריו ירידה בחשק המיני. מהאינטרנט, מפיה של חברה וגם מעדויות שמעיד עליהן מומחה בתחום רפואת האישה (ד"ר ניב- המדגיש כי העניין מאוד אינדיבידואלי) גלולות יסמין ידועות ככאלה שפוגעות פחות בחשק המיני ואולי אף מגבירות אותו. אני מעוניינת לדעת : 1. מה השוני בהרכב ההורמונלי של הגלולות "יסמין" לעומת אחרות. 2. האם הגלולות "בלרה" דומות בהרכבן לגלולות "יסמין"(נאמר לי שכן מדבריו של רופא). אנא תנו לי תשובה מפורטת עד כמה שאפשר לגבי המרכיבים ההורמונלים של גלולות אלו ו/או מידע על דרכים אחרות לפצות על הירידה בחשק המיני. 3. מאחר ומשערים ששינויים אלה נובעים מכך שהגלולות פוגעות בייצור הטסטוסטרון האם יש דרכים אחרות לעידוד ייצור טסטוסטרון? להגברת הליבידו? תודה

21/12/2006 | 12:48 | מאת: שירה

שלום דנה לצערי, התשובה היחידה שתקבלי בפורום זה (להזכירך - פורום מיניות האישה) הוא להפנות את שאלותייך לרופא/ת הנשים שלך. אין בפורום זה כל אפשרות להשיב על הרכבים כימייים של גלולות, הבדלים בין סוגי גלולות או כל דבר אחר הנוגע לאמצעי מניעה. הערה קטנה אך חשובה: מבלי לזלזל בניסיון החיים (אותו טרחת להדגיש בדברייך כבסיס מרכזי לטיעון אודות הקשר בין גלולות לבין ירידה בחשק המיני), ניסיון חיים אינו מדד לביסוס שום טענה מדעית/מחקרית. אם ניסיון החיים שלי לימד אותי ששלושת בעלי המכולת מהם רכשתי מוצרים נהגו לרמות אותי ולגבות ממני מחירים מופרזים, האם בשל כך עלי להסיק שכל בעלי המכולת הם גנבים ...? לסיכום, פני לרופא/ת הנשים שלך בסוגיות אלה. כל טוב שירה

21/12/2006 | 14:52 | מאת: דנה

לחברתי החלה נשירת שיער מוגברת מאוד בעקבות הפסקת נטילת הגלולה יסמין, כמו כן תופעות לוואי נוספות של ירידה דרמטית בחשק המיני והופעת פצעים על הפנים (לא רציני). האם הפסקת נטילת ההורמונים שגלולת היסמין מכילה עלולה לגרום לתופעות אלו בסבירות גבוהה יותר? אני יודעת שעניינים אלה הם מאוד אינדיבידואלים ושלא ניתן אולי לצפות אותם מראש אך האם נתקלתם בתופעות אלו בגלולה הספציפית יסמין. אני שואלת כי אני שוקלת לנסות את הגלולה יסמין בעקבות המידע שהיא מדכאת פחות מגלולות אחרות את הליבידו. תודה.

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו