יחסי מין

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

20/12/2006 | 18:17 | מאת: דנה

שלום! אני מודאגת מזה שאיבדתי את חשק המיני.אני עובדת הרבה ומגיעה הביתה מוטשת.דבר אחד שאני רוצה זה...לישון.אנו רק התחתנו אבל גרנו ביחד עד אז.אני מרגישה כאילו אנחנו עברנו שנים 10 ביחד, אין אש.פלוס אני לא מצליחה להגיע לאורגזמה ואחרי שבן זוג גומר בפעם השנייה ממש לא מתחשק לי, וזה מעליו אותו.אני מתחילה להרגיש אי נוחות וכאב אחרי יחסי מין ארוכים.בקיצור אני מרגישה ממש מדוכאה.האם החשק המיני קשור לגלולות?בגללם יש לי יובש בנרתיק אבל אני לוקחת לובריקנטים. תודה

21/12/2006 | 13:00 | מאת: שירה

שלום דנה טבעי מאד שאם את עובדת שעות ארוכות ביום, את מסיימת את יומך כשאת מותשת ורוצה לישון. יחד עם זה, אם לא תשקיעי במערכת הזוגית שלך, אם לא תקפידו להקדיש זמן זה לזו גם בסוף יום כששניכם עייפים - אני חוששת שיש סכנה שהזוגיות תברח לכם מבין האצבעות. חלק מההשקעה בזוגיות היא גם בתחום המיני. אני כמובן לא מייעצת לך לקיים יחסים כאשר העיניים שלך נעצמות ואת כבר חצי ישנה, אבל אולי בכל זאת תנסי למצוא את הערבים בהם את כן עירנית יותר, את יכולה להיעזר במקלחת מרעננת או בכוס קפה כדי לעורר אותך מעט, ונסי על אף העייפות להקדיש זמן לזוגיות שלכם. אמבטיה נעימה לשניכם עשויה להיות פתרון נחמד - גם דרך רגועה לסיים את יום העבודה וגם מאפשרת לשניכם ללטף ולפנק זה את זו. לגבי העובדה שאת לא מגיעה לאורגזמה - לא ברור מדברייך האם זה מצב שהיה מאז ומעולם, או שאולי בעבר כן הצלחת ורק עכשיו לא ? מאד יכול להיות שבגלל כל המתח סביב נושא יחסי המין, ואולי גם רגשי האשמה שלך (על כך שאת לא מצליחה "לעמוד בציפיות" של בעלך בגלל שאת כל כך עייפה כל הזמן), הגיוני שהאורגזמה "תברח" לך. האורגזמה הנשית היא חמקמקה מאד, ואם את מוטרדת או עצבנית או כועסת או כל רגש אחר שמסיח את דעתך מההנאה המינית עצמה - האורגזמה הולכת ומתרחקת ממך. כדי להגיע לאורגזמה את צריכה להיות מאד רגועה ונינוחה, ולהתרכז אך ורק בתחושות הנעימות ולא בשום דבר אחר. את בעיית היובש והכאבים אפשר לפתור על ידי שימוש בג'ל על בסיס מים (אפשר לרכוש בכל בית מרקחת ללא צורך במרשם רופא), או בעזרת רוק - במידה ובן זוגך מבצע בך מין אוראלי למשל. חג שמח שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו