לא נמשכת מינית

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

17/12/2006 | 09:32 | מאת: שלי

שלום אני בחורה בת 20 לוקחת גלולות 4 שנים החלפתי גלולות בערך 4-5 פעמים מסיבות שונות. בשנה+ האחרונה אני מרגישה שיירד לי החשק המיני בצורה משמועתית שפוגעת במערכת היחסים הארוכת שנים שלי עם בן זוגי. הוא טוען שאני לא נמשכת אליו אך העיניין הוא שאני לא מעוניינת בסקס בכלל. עוד לפני כמה חודשים עם כבר היינו באמצע אז עוד הייתי מתגרה (יש לציין שאנחנו באקט עצמו אני מגיעה והכל מדהים) העיניין הוא רק ההגעה למשגל עצמו. אני יכולה לעבור כמה חודשים מבלי לעשות את זה וזה מאוד מפריעה לי מכייון שהייתי בחורה מאוד מינית. עזור לי בבקשה.

19/12/2006 | 20:23 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום! לכולם יש עליות וירידות בחשק המיני. הליבידו (אנרגיה/עניין/דחף) שיש לנו למין ולתחומי עיסוק אחרים משתנה מעת לעת. העניין במין תלוי מאד במצב הרוח, ונעלם עם אנחנו בדכאון, או בסטרס גדול. כמו כן עייפות כללית מאד משפיעה. כדאי לך לשבת עם רופא המשפחה שלך, למפגש לא לחוץ. כעת עונת השפעת וחדר המתנה מלא לא יאפשר לך ולרופא שלך לדון בצורה טובה בבעיה. חשוב למצוא שעה בשבוע שניתן לשבת עם הרופא, כאשר הוא יכול להקשיב לך. לא לגמרי הבנתי את המשפט שלך "אני יכולה לעבור כמה חודשים מבלי לעשות את זה". האם זו המציאות, ואכן עוברות מספר חודשים ללא יחסי מין, או שאת משערת שאם זה היה תלוי בך היית עוברת תקופה של חודשים ללא קיום יחסים? מדד נוסף למיניות הוא אוננות. אם נהגת לאונן, והפסקת בשנה האחרונה, אכן יש ירידה בליבידו שלך. רופאת נשים אמרה לי לפני שבוע, כששוחחנו על השימוש בג'ל טסטוסטרון להגברת הליבידו, שחשוב לקיים יחסים על מנת להגביר את העניין. הגוף שלך עשוי להתעורר מהמצב של חוסר עניין מיני על ידי קיום יחסי מין בתדירות יותר גבוהה. אולי עד שאת מגיעה לרופא שלך, ולבירור רפואי - כדאי להקפיד לקיים יחסי מין פעמיים - שלוש בשבוע. (אולי פעמיים בשבוע עם בן הזוג, ופעם אחרת אוננות), וראות עם חודש כזה משנה את המיניות שלך. אם יש עוד שאלות, או אם תרצי לעדכן אותנו, אנחנו פה. בהצלחה, ולבריאות ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו