סיפוק מיני - נשים?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

01/12/2006 | 07:02 | מאת: לאה

שלום אשמח אם אוכל לקבל פירוט של המושג "סיפוק מיני אצל נשים" האם אשה צריכה להגיע לאורגזמה במגע מיני ואז היא מסופקת מינית או שאין קשר ביניהם , או שנשים נהנות מכל מגע אחר ומגיעות לסיפוק מיני ? בקיצור מה מספק נשים במגע המיני ? תודה

03/12/2006 | 08:30 | מאת: רוני

אורגזמה או גמירה מאופיינות בכמה מאפיינים פיזיים, כמו למשל עליה בדופק ובנשימות, הפרשות של הורמונים מסויימים, תחושות וכד' נמצא קשר בין הנאה מינית,אורגזמה להריונות, שכן בזמן אורגזמה הרחם מתכווץ ומושך אליה, שואב את הזרעים פנימה. אך זה במצבים בהם אין בעיות פזיולוגיות אחרות. יש ספרות הטוענת שההנאה המינית של האישה היא למעשה בחירה שלה בבן זוג טוב לילדיה שיוולדו, ומכאן ההסבר למה רוב הנשים זקוקות לגרוי חיצוני בדגדגן, ולא יכולות להגיע לאורגזמה רק ע"י חדירה,שימוש בדמיון היא דרך מעולה להעלות את הריגוש המיני,

03/12/2006 | 09:33 | מאת: שירה

שלום לאה השאלה שלך נשמעת קצת כוללנית מדי, כאילו את עורכת סקר... אבל אני אשתדל לענות בכל זאת. יש לך בלבול בין שלושה מושגים שעומדים כל אחד בפני עצמו: סיפוק סיפוק מיני הנאה סיפוק מיני היא דרך אחרת להגיד "אורגזמה". אישה או גבר שמגיעים לסיפוק מיני במהלך יחסי מין (לבד או עם בן/בת זוג) משמעו של דבר שהגיעו לאורגזמה. איך הם הגיעו לשם - זו כבר שאלה אחרת. אין אדם זהה לחברו במדוייק, וכל אחד נהנה מדברים שונים במהלך יחסי מין. מה שגורם לי הנאה לא בהכרח יגרום לך הנאה ולהיפך. סיפוק הוא פשוט סיפוק, והוא אינו בהכרח מעיד על הגעה לאורגזמה. את יכולה לקיים יחסי מין עם בן זוגך ולחוש מסופקת ומרוצה, גם בלי שהגעת לאורגזמה במשגל ספציפי (קורה). אין מדד לקביעת סיפוק, והמדד היחיד הוא שביעות הרצון שלך: אם את מרגישה מסופקת ומרוצה, סימן שאת מסופקת ומרוצה. הנאה היא התחושה המתקבלת כאשר נעים לך, כאשר נוגעים בך או מלטפים אותך, מחבקים אותך או מנשקים אותך ועושים כל פעולה שגורמת לך לתחושה נעימה שאת מעוניינת שתימשך. הנאה עשויה להתרחש בשעת מגע מיני, ויכולה להיות מקושרת לכל פעולה בחיים שאת יכולה להעלות בדעתך. כסיכום כולל של כל הדברים שכתבתי עד עכשיו, אישה או גבר יכולים בהחלט לחוש מסופקים מינית בתוך זוגיות גם אם לא בכל מגע מיני הם מגיעים לאורגזמה. המגע המיני מכיל הרבה מאד אלמנטים נעימים ומענגים שלא בהכרח מחייבים הגעה לאורגזמה בכל פעם ופעם. יחד עם זאת, אני בספק אם גבר או אישה יכולים לחוש מסופקים מינית אם הם *אף פעם* לא מגיעים לאורגזמה. כל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו