שדיים קטנות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

28/11/2006 | 10:47 | מאת: גילה

שלום , הייתי רוצה לדעת מה הסיבה לכך שלנשים מסויימות יש שדיים קטנות מאד ולאחרות לא. מדוע אצל חלק מן הנשים נעצר תהליך צמיחת השדיים בשלב די התחלתי ואצל אחרות הוא ממשיך . האם הסיבה לשדיים קטנות הינה סיבה רפואית? האם היא הורמונלית , תורשתית וכו'? היכן ניתן לקרוא חומר תיאורטי מקצועי בנושא ? אודה על תשובתכם .

28/11/2006 | 13:03 | מאת: איריס

קראי כאן - http://www.health.gov.il/pages/default.asp?PageId=3675&parentId=3663&catId=660&maincat=35 ותשאלי גם בפורום אנדוקרינולוגיה ובפורום בעיות הורמונליות ...

28/11/2006 | 15:42 | מאת: שירה

שלום גילה ראשית תודה לאיריס על הקישור. בהנחה שאינך מדברת על בעיה בהתפתחות המינית/ התפתחות מינית מעוכבת, אלא רק על מצב שכיח ושגרתי שמתייחס לגדלים שונים של שדיים, הרי שמדובר בשילוב של כל הגורמים שהזכרת. גורם התורשה מהווה חלק מהותי בצורה החיצונית של כל אחד מאיתנו, ובכלל זה גם איברי הגוף שלנו (כמו השדיים). מבנה הגוף, האם את שמנה או רזה, גם לכך יש חשיבות. במקרים בהם הסיבה לחוסר צמיחת שדיים הינה רפואית-הורמונלית (ואת זאת ניתן לגלות באמצעות בדיקת רופא נשים), נשקל כל מקרה לגופו ויש צורך להחליט האם יש מקום להתערב מהבחינה הרפואית. ברוב המקרים כפי שאמרתי, ההבדלים נעוצים במבנה הגוף ונטייה משפחתית /תורשה. כל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו