חרדה?

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

18/11/2006 | 15:53 | מאת: הלולי

אני בת 28. רווקה. ללא חבר. מעולם לא היתה לי מערכת יחסים רצינית . היו הצעות כאלה ואחרות והזדמנויות שונות, אך אני נרתעת רק מהמחשבה של קשר רציני ואינטימי שיוביל ליחסי מין. בעבר התנסתי במערכת יחסים שבה היתה אינטימיות ,אהבה ומשיכה מינית , שהתבטאה באקטיביות שלי בלבד, כשאני המספקת. היה לי מאוד חשוב לרצות את הצד השני ואילו כאשר ביקש בן זוגי לספק אותי(מין אורלי, חדירה וכו') הייתי נבהלת ונרתעת ולא מסכימה לשתף פעולה. כיום, אני חוששת בכלל להתחיל מערכת יחסים רק מהמחשבה כי אצטרך להגיע מצב של אינטימיות. אני מתוסכלת ולא מבינה מה עובר עליי. אין אני יודעת מאיזה מקום זה מגיע. אני מאוד רוצה להתחיל במערכת יחסים תקינה ובריאה. מה עליי לעשות? ולמי עליי לפנות?

19/11/2006 | 10:56 | מאת: שירה

הלולי בוקר טוב קודם כל, את הצעד הראשון בדרך לשינוי ופתרון כבר עשית, מעצם פנייתך לכאן. השלב הראשון בכל פתרון בעיה הוא תמיד ההודאה בקיומו של קושי, ובהמשך - פניה לעזרה. את מדברת על קושי שבא לידי ביטוי בתחום המיני בעיקר, אולם תחושת הבטן שלי מאותתת לי שאולי מדובר על משהו רחב יותר בתחום הזוגי, או כפי שהגדרת זאת בעצמך - אינטימיות וקרבה. שתי הדרכים העיקריות לפתרון הנושא הן או באמצעות טיפול סקסולוגי או טיפול פסיכולוגי, כאשר אני באופן אישי ממליצה לך לבחור באופציה השניה. בעזרת איש מקצוע קשוב, מיומן וסבלני, תוכלו ביחד לנסות להבין מאין נובעים החששות שלך מאינטימיות זוגית על כל הכלול בה, ומדוע נוח לך יותר להיות בתפקיד ה"מעניקה" ופחות בתפקיד ה"מקבלת". רוצה לעודד אותך לא להזניח את הנושא, ולהתחיל לחפש פסיכולוג עוד היום. את אישה צעירה וטרם חווית את טעמה של אהבה זוגית-מינית, חבל על כל רגע נוסף שאת מאבדת. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו