הנאה ונשים

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

18/11/2006 | 07:55 | מאת: פטר

בוקר טוב. אני נשוי כ- 8 שנים עם ילד והתברר לי כי אשתי לא נהנת מסקס , היא טוענת כי היא נהנת מהליטוף אבל לא מהאורגזמה ועלמנת להנות היא לא חייבת לגמור , להגיע לאורגזמה עבורה זה תהליך קשה ומיגע ולכן היא מוותרת מראש . שאלתי : האם ההנאה ממין אצל נשים יכולה להיות רק מהליטוף , מהחיבוק ללא חדירה או אורגזמה ? האם הגיוני שאשה בגיל 40 לא יודעת מה מגרה אותה ולא מצליחה לגרות את עצמה גם כשהיא מנסה לבד ? תודה

19/11/2006 | 09:15 | מאת: רוני

לשאלתך התשובה היא כן מוחלט נשים נהנות יותר מחיזור וממשחק מקדים מאשר חדירה יתכן שלאשתך יש חסמים רגשיים אם יש בינכם תקשורת טובה אזיי מניח שתוכל לברר את הבעיה בכל מקרה נסה להיות יצירתי יותר בסקס ולעודד אותה לדברים חדשים

19/11/2006 | 11:04 | מאת: שירה

שלום פטר קודם כל, אני לא בטוחה שיהיה זה נכון להגדיר את אשתך כ"לא נהנית מסקס". לדבריך, היא דווקא אמרה שהיא כן נהנית מכל מה ש"מסביב" אבל פחות מאקט החדירה עצמו, וכמו כן היא טוענת שבגלל שלוקח לה יחסית הרבה זמן להגיע לאורגזמה - היא מעדיפה לוותר... אז ראשית - בוודאי שאפשר ליהנות ממין גם ללא חדירה ו/או אורגזמה. כל מגע נעים הוא מגע נעים, שגורם תחושות של הנאה בגופו של האדם החווה אותו. אתה מספר שאשתך בת 40 ולא יודעת מה מגרה אותה ולא מצליחה גם כשהיא מנסה לבד. מכך אני מבינה שהיא מעולם לא הגיעה לאורגזמה באוננות (תקן אותי אם אני טועה). אם כך, הדבר הראשון שהיא צריכה לעשות הוא להתחיל לפנות זמן איכות עם עצמה, שיוקדש ללמידה והיכרות עם איבר המין שלה, או במלים פשוטות יותר - להתחיל לאונן. הגיוני בהחלט שאשה בכל גיל לא תהיה מנוסה באוננות. אצל הגברים איבר המין הוא חיצוני והם לומדים להחזיק ולגעת בו מגיל קטן לצורך השתנה, כך שהמעבר לאוננות עבורכם הוא טבעי הרבה. אצל נשים לעומת זאת, איבר המין אינו חיצוני ובולט ואין הכרח שיהיה מגע אלא אם כן הוא מכוון. נשים רבות מגיעות לגילאים מבוגרים יחסית והן לא ממש יודעות כיצד נראה איבר המין שלהן, שלא לדבר על המגע שלו מבפנים למשל. איני יודעת עד כמה אשתך פתוחה להתנסות בחוויית האוננות, יתכן שאם היא חסומה רגשית לעניין היא תזדקק לעזרה חיצונית-מקצועית (יעוץ סקסולוגי, למשל). בהצלחה והרבה סבלנות שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו