ספורט וחשק מיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

10/11/2006 | 19:33 | מאת: רצה

האם עיסוק רב בספורט (שעה-שעתיים ביום) עלול לגרום לירידה בחשק המיני?

12/11/2006 | 19:30 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום! למרות שאנחנו דווקא ממליצים על אימון גופני/ספורט כדאי לעורר ליבידו (דחף מיני), יתכן שפעילות מרובה ( OVERTRAINING ) גורם להפך. במידה ונכונה של פעילות ספורטיבי אמור לעורר, ולתת הרגשה כללית טובה, להגביר חיוניות. אימון יתר גורם לעייפות, והרגשה ירודה. נשים שמתאמנות יותר מדי אפילו מפסיקות לקבל מחזור חודשי.(זה גם קשור לאובדן משקל/ מאזן קלוריות שלילי ) אם התופעה חדשה, (ירידת הדחף המיני), ומלווה בירידה כללית, יתכן שאת מתאמנת יותר מדי. אם את מרגישה מצויין באימונים ולאחר מכן, אך רק מדובר בירידה במיניות, כדאי לבדוק הורמונים לראות שהכל בסדר. ברמה ה"רוחני" יותר - יתכן שהאנרגיה הרבה שאת משקיעה בספורט מפחית את הצורך שלך בהשקעת אנרגיה בתחום אחר. אלא אם את ספורטאית ומתאמנת לקראת יעד ספיציפי, נראה לי ששעתיים ריצה ביום יותר מדי "בריאות". שווה לשוחח עם הרופא משפחה שלך לגבי תוכנית האימונים שלך, משקלך, ואובדן הליבידו. לבריאות ! ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו