חוסר חשק

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

10/11/2006 | 10:23 | מאת: אירית

היי, יש לי בעיה קשה של חשק מיני. אני נשואה שנה + ומכירה את בעלי כבר יותר מ-3 שנים. אני אוהבת אותו מעל הראש, הוא כל העולם בשבילי ועדיין, אין לי חשק. היו לנו תקופות טובות יותר, בעיקר כשניסיתי להיכנס להיריון. כעת, אני בהריון והמצב ממש גרוע. אין לי חשק כלל אז אנחנו מנסים לאלתר. משתמשים במשחה להרטיב את המקום אבל זה עדיין כואב לי. כשיש לי חשק עז (זה קורה פעם בכמה חודשים), אין בעיה. אני רטובה מספיק כדי קצת להנות. אבל בד"כ, המצב גרוע. לעולם לא חוויתי אורגזמה למרות שבעלי קשוב ומשקיע את כל כולו בלנסות לגרום לי הנאה. כמובן שזה גרם במקרים רבים למתיחות בינינו כי זה מדכא אותו נורא. אני לא מרגישה חוסר בכלל ביחסי מין. מספיק לי חיבוק ונשיקה - אבל איזו מן אישה אני שלא מספקת את בעלה? פעם האשמתי את הגלולות, עכשיו אפשר להאשים את ההריון - אבל בסופו של דבר, זה ברור שיש כאן בעיה. אפילו ניסינו "תרופות טבעיות" להגברת החשק המיני. כמובן שהתאכזבנו. אני מרחמת עליו ויש לי רגשות אשמה איומים. מה את ממליצה? האם יש תקווה לעורר בי חשק? תודה רבה מראש!

14/11/2006 | 14:28 | מאת: שירה

אירית שלום חסרה קצת אינפורמציה כדי להתייחס לשאלה באופן רחב. איני יודעת האם הוא בן הזוג הראשון שלך, והאם חוסר החשק אפיין את היחסים ביניכם מאז ומעולם ? האם לפניו היו לך בני זוג אחרים ואיתם כן היה לך חשק מיני ? כמו כן, לא הבנתי האם בדברייך "מעולם לא חוויתי אורגזמה" את מתכוונת שזה לא קרה לך איתו אבל כן קרה לך לבד ו/או עם בני זוג אחרים, או שזה פשוט משהו שמעולם לא חווית כלל. לכל השאלות האלה כמובן יש חשיבות. באופן כללי, כדי להגיע ליחסי מין מספקים עם בן זוג, דרושה תקשורת פתוחה וכנה ודרושה היכרות טובה שלך עם גופך. רק אחרי שתכירי את הדרכים בהן את מגיעה לסיפוק (עם עצמך), תוכלי להעביר את הידע החשוב הזה גם אל בן הזוג וביחד תלמדו איך לגרום הנאה האחד לשניה ולהיפך. לגבי נושא החשק - מומלץ שתפני קודם כל אל רופא הנשים שלך, כדי לוודא שאין מדובר בסוגיה רפואית. בדיקה הורמונלית פשוטה יכולה לסייע בעניין זה. לא בכדי מכנים את החשק המיני גם במלים "תיאבון מיני". ממש כמו תיאבון לאוכל, ככל שתשקיעי יותר מחשבה זמן ואנרגיה בהכנת מנות מעוררות תיאבון, ככל שתגווני את התפריט שלך גם בדמיון וגם באופן מעשי - כך יגדל התיאבון שלך ותרצי להמשיך ולאכול. ככל שתעסקי יותר במין (גם בפועל וגם בהפעלת הדמיון ופנטזיות), כך את עשויה לגלות שהדחף המיני עולה. בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו