כאבים בדגדגן

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

04/11/2006 | 09:45 | מאת: מאגי

אני חווה כאב חד מאוד בזמן גירוי הדגדגן ממש כאילו סכין חותכת אותי וצריכה להפסיק את הפעילות מיידית ולנוח כמה דקות כדי להירגע , בעבר היתי מגיעה לפורקן וסיפוק מאותה הפעולה, היום זה פתאום בלתי אפשרי בגלל התופעה הזאת .מדוע? גיל 52

09/11/2006 | 10:34 | מאת: שירה

שלום מאגי את נמצאת בגיל הדורש התייחסות ספציפית, אני משערת שהמחזור החודשי נפסק זה מכבר, איני יודעת אם את מקבלת תוספת הורמונים אבל נשים רבות בגילך סובלות מתסמינים של יובש נרתיקי או כאבים כאלה ואחרים. פעמים רבות הבעיות נפתרות עם טיפול גינקולוגי מתאים, אבל לצורך כך תצטרכי לשתף את הגינקולוג שלך במה שאת חשה ועוברת. גם אם את חשה מבוכה, אני מאד מציעה לך לנסות בכל זאת להתגבר עליה ולשוחח איתו, כי את אישה צעירה וחבל למנוע מעצמך חוויה שבעבר כן הסבה לך הנאה מרובה. בהצלחה שירה

09/11/2006 | 20:01 | מאת: ד"ר רוברט הופמן

שלום! אני מסכים עם שירה. סביר שחל שינוי ברירית (ריקמת) הדגדגן, או ברקמות שמכסות/מגנות עליו בפני גירוי ישיר מדי. את צריכה בדיקה של רופא הנשים לשלול פצע/חתך מקומי, ואז ניתן לקבל גם טיפול שיתמוך במערך ההורמונלי המקומי - ישמור על רירית לחה וגמישה יותר. בהצלחה, ד"ר הופמן

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו