ירידה בחשק המיני

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

30/10/2006 | 15:16 | מאת: ישראל

שלום, אני נשוי מזה 7 שנים והיכרותי עם אישתי 3 שנים קודם,אני בן 38 ואישתי בת 36, לצערי מאז הלידה השניה של בתי הקטנה(בת 3) אישתי ללא חשק מיני בצורה קיצונית, פעם בחודשיים כאשר היא כופה על עצמה את יחסי המין. אדגיש כי מאז הלידה של בתי הקטנה היא גם עברה הפלה. קראתי כי יתכן שזוהי בעיה הורמונלית או ברזל או אחר - מה אני עושה? לנהל מערכת יחסים מהצד איני מוכן אך לאחרונה אני מרגיש כי אין לי ברירה ועלי לעשות כן. אבקש עצה מקצונית. תודה.

30/10/2006 | 19:10 | מאת: שירה

ישראל ערב טוב לשאלתך "מה אני עושה" אני יכולה רק להשיב שהאפשרויות העומדות *בפניך* הן לא מרובות, מהסיבה הפשוטה שאשתך היא זו שאמורה לרצות לשנות את המצב, ובלי הרצון ושיתוף הפעולה שלה - אין לי הרבה מה להציע לך. כל מה שאתה יכול לעשות במצב זה הוא לשוחח איתה, ולנסות לשכנע אותה לטפל בנושא לטובת הזוגיות שלכם. כצעד ראשון היה מומלץ לה לפנות לרופא הנשים שלה כדי לברר האם הירידה בדחף המיני קשורה לאיזון ההורמונלי שלה. ראיתי לפני כמה ימים תכנית מרתקת באחד מערוצי הטלויזיה על השימוש בתוספת הורמון המין טסטוסטרון לנשים, וכתוצאה מכך הדחף המיני שלהן עולה פלאים. לדעתי העניין עדיין לא מוכר כטיפול תרופתי ידוע בארץ, אבל אפשר בהחלט להעלות את האופציה הזו בשיחה עם רופא הנשים (או אפילו רופא המשפחה) שלה. יש פתרונות שונים לשיפור החשק המיני, אבל לכולם כפי שאמרתי מכנה משותף אחד: היא חייבת להחליט שהיא מעוניינת להתאמץ ולהשתדל לשם כך, כי לבד לא תוכל לגרום לשינוי להתרחש. בעצם מה שאני אומרת לך, שהיה עדיף מבחינתכם לו *היא* היתה כותבת את ההודעה הזו ולא אתה.... מאחלת לכם הצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו