גלולות "חלשות"

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

20/10/2006 | 13:23 | מאת: מאיה

שלום, אני משתמשת כבר כמה שנים בגלולות "גינרה" (מה שהיה פעם "מינולט"). בזמנו נתנו לי אותן לצורך הסדרת המחזור, אך לאחרונה התחלתי לקיים יחסי מין ושמעתי כי הן "חלשות" יותר מגלולות אחרות מבחינת מניעת הריון. האם יש דבר כזה בכלל גלולות חלשות? האם גלולות "גינרה" מונעות הריון באותה מידה כמו האחרות? ואילו הכי מומלצות לשם מטרה זו? תודה מראש, מאיה

20/10/2006 | 20:00 | מאת: שירה

שלום מאיה כאשר אומרים על גלולות שהן "חלשות" יותר, אין הכוונה שהן פחות יעילות במניעת הריון אלא שמינון ההורמונים שהן מכילות הוא נמוך ביחסית לגלולות הותיקות יותר, מהדורות הקודמים. העובדה הזו עשויה להשפיע רק על תופעות הלוואי השונות האפשריות מנטילת הורמונים, אבל לא על פעילות הגלולה כמונעת הריון. אין לך שום סיבה לחשש או לדאגה, כל עוד את לוקחת את הגלולות כנדרש ולא מדלגת או שוכחת - את מוגנת מפני הריון לא רצוי. שבת שלום שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו