נרתיק רחב - לדר חגית כהנא

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

23/01/2005 | 18:59 | מאת: יוקו

לדברי בעלי בעיקר מאז הלידה האחרונה (4 לידות), הנרתיק התרחב ולכן הוא נהנה פחות מיחסי המין. אני עומדת לפני ניתוח כריתת שחלות (בעקבות סרטן שד, וכטיפול מונע). מתלבטת האם ניתן בהזדמנות זו להצר את הנרתיק. הבנתי מרופא שכתוצאה מצניחת רחם אחורית קלה (רקטוצל?) פתח הנרתיק רחב יותר וניתן להצר אותו , על ידי תפרים, במהלך ניתוח כריתת השחלות. מבקשת התייחסותך לנושא: מהם הסיבוכים האפשריים? האם ההליך הרפואי מורכב? האם עלולים להיות לי "נזקים" או סיבוכים כתוצאה ממהלך זה? האם צפויים כאבים לאחר הליך זה? האם ההנאה שלי מיחסי המין תשתנה לאחר ניתוח זה? איני רוצה לעשות כל הליך כירורגי מיותר, אך למען הזוגיות אני שוקלת לבצע הצרת פתח הנרתיק.

07/02/2005 | 10:52 | מאת: ד"ר חגית כהנא

יוקו שלום את עומדת בפני ניתוח . לפני סבלת מסרטן שד ושתי חוויות אלו הינן כבדות משקל ומשפיעות על המצב האישי נפשי וגופני וכמובן המיני אצל שני בני הזוג. נדמה לי שצריך לפתור את הבעיה הרפואית להחלים ואז לבחון את נושא ההנאה המינית שלך ושל בעלך שנראה לי שאינה מושתת רק על רוחב הנרתיק. מומלץ לפנות לסקסולוג רצוי גינקולוג לאחר ההחלמה לצורך בדיקה והדרכה. שלב ראשון הינו תרגילי פאולה וכן טיפול מיני. החלמה מהירה.

09/02/2005 | 14:09 | מאת: זהר

שלום, הייתי מעוניינת להבין מה המשמעות של רחם הפוכה?

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו