הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

18/10/2006 | 23:51 | מאת: רונית

שלום רב! אני משתמשת בגלולות יסמין ברציפות כ-4 שנים. רציתי לגעת האם זה בריא לבצע הפסקה בלקיחת הגלולות לאחר תקופת זמן ארוכה(תוך שימוש באמצעי מניעה אחרים כמובן)או שמא הפסקה בלקיחת הגלולות ללא סיבה אינה ממולצת. תודה, רונית

19/10/2006 | 09:11 | מאת: שירה

בוקר טוב רונית בניגוד למה שהיה נהוג לחשוב בעבר, אין צורך לערוך הפסקות יזומות בשימוש בגלולות, כדי "לתת לגוף לנוח" (כפי ששמעתי נשים מסויימות טוענות). כך שאם את סבורה שזה בריא יותר להפסיק אחרי 4 שנים ולאפשר לגוף "לנוח", ואם זו הסיבה שבגללה את חושבת לעשות הפסקה - דעי שאין כל סיבה רפואית לעשות זאת. אין שום מניעה לעשות הפסקה אם את מעוניינת בכך, וזאת בהנחה שאת לא נוטלת את הגלולות בשל סיבה רפואית כלשהי. אם את מעוניינת להפסיק - פשוט המתיני למחזור הקרוב ואל תתחילי חפיסה חדשה של גלולות. כמובן, השתמשי באמצעי מניעה אחר בעת תקופת ההפסקה. כמו כן, במידה והמחזור שלך היה לא סדיר בטרם התחלת השימוש בגלולות, יתכן מאד שהוא יחזור להיות לא סדיר בזמן הפסקת השימוש. סופשבוע נעים שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו