ווסת ראשונה

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

12/10/2006 | 13:54 | מאת: נועה

שלום שמי נועה ואני בת 10 וחצי. אני מוטרדת מהרגע שבו אקבל את המחזור הראשון ואני לא יודעת למה לצפות. אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות: -איך יודעים מתי מגיע דימום (כי שמעתי הרבה שמדברים על "לרוץ לשירותים" ואני לא מבינה אם הדימום כבר מתחיל כשרצים או שהוא עומד לבוא כשרצים לשירותים). -מה אפשר לעשות אם זה קורה בפעם הראשונה כשאני בבית הספר. -אני לא מבינה איך נשים יודעות כמה ימים צריכים להשתמש בתחבושת (אן בטמפון) - לא יכול לקרות שיהיה דימום פתאום אחרי שלא שמים טמפון? תודה רבה מראש.

14/10/2006 | 20:41 | מאת: שירה

שלום נועה מפתיע לקרוא שאת בת עשר וחצי. את כותבת כאילו את מבוגרת לפחות בעשור. לשאלותייך - על פי רוב, המחזור הראשון לא מתאפיין בדימום ממש אלא מתחילים להבחין בכתמים חומים-אדמדמים על התחתונים. יש נערות שבמשך מספר מחזורים אין להן דימום של ממש אלא יותר כתמים. באופן כללי, לא שכיח שהמחזור מתחיל בדימום כבד ישר על ההתחלה, אלא בכתמים או בטפטוף איטי. רק לאחר מספר שעות (או ביום השני למחזור) הדימום מתגבר. כשהמחזור יהפוך לסדיר, ותדעי פחות או יותר מתי הוא אמור להגיע, תוכלי להצטייד מראש (תוכלי למשל לדאוג לכך שתמיד תהיה בתיקך תחבושת או טמפון למקרה הצורך) ואז אף פעם לא תיתפסי "לא מוכנה". קיימות בשוק תחתוניות מסוגים שונים. התחתונית מיועדת לשימוש יומיומי, היא דקה ואינה מורגשת, לא מפריעה בשום צורה. היא נועדה לספוג את ההפרשות היומיות של הנרתיק (הנרתיק רטוב באופן טבעי), ואחד היתרונות של התחתוניות הוא שבמידה והמחזור שלך אינו סדיר ונוהג להפתיע אותך במועדים בלתי צפויים - את תמיד מוגנת על ידי התחתונית, וכך אין חשש שתכתימי את בגדייך. אם את מוטרדת שהמחזור הראשון יתפוס אותך כאשר את בבית הספר, התחילי להצטייד בתחבושת היגיינית, פשוט הכניסי אותה באופן קבוע אל הילקוט וכך תדעי שברגע הצורך - תהיה לך תחבושת. במקרה הכי גרוע, אם זה קורה ואינך ערוכה - אין לי ספק שאחות בית הספר תוכל לסייע לך, או אפילו לפנות אל המחנכת שלך (בהנחה שלא מדובר במחנך) והיא תשמח לעזור ככל יכולתה. בהצלחה וכל טוב שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו