שאלה קצת מוזרה..

דיון מתוך פורום  מיניות האישה, הריון ומניעתו

31/07/2006 | 13:58 | מאת: אורחת

לא כ"כ ידעתי לאיזה מהפורומים שאלתי מתייחסת אבל על כל מקרה - אני נערה בתיכון, וקורה לי משהו קצת מוזר בזמן האחרון - כשאני נפגשת עם ידיד קרוב שלי אני לפתע מרגישה מעין לחץ בבטן ואז אני מקיאה. איני יודעת מה הסיבה לכך אך זה קרה לי כבר פעמיים. זה לא שאכלתי משהו לא בסדר או שיש לי איזשהו וירוס, אני מרגישה טוב מאוד וכשאנחנו נפגשים שנינו לבד זה מה שקורה. אולי מלחץ, מתח מיני או משיכה. איני יודעת מה לעשות בנוגע לזאת וכיצד להתמודד.

01/08/2006 | 11:09 | מאת: שירה

שלום אורחת בהנחה שאת שוללת כל בעיה רפואית הקשורה לקיבה ולדרכי העיכול (ואת זאת את צריכה לעשות אצל רופא המשפחה שלך), הניחוש הבא ההגיוני שלי הוא שמדובר בתופעה הקשורה ללחץ נפשי והתרגשות. האם התופעה מוכרת לך ממצבים אחרים של התרגשות (למשל, לפני בחינות) ? יש אנשים רבים שכאשר הם לחוצים, הם חשים כאבי בטן, בחילות ושאר תופעות מציקות הקשורות לדרכי העיכול. יתכן שהידיד הקרוב הספציפי הזה מעורר בך התרגשות שאפילו אינך מודעת לה, אבל הגוף שלך מאותת לך שזה המצב. איך להתמודד ? יש טכניקות שונות ומגוונות כדי להתמודד עם לחץ וחרדה. אפשר בעזרת נשימות (נסי לנשום נשימות עמוקות ואיטיות, למלא את חלל הבטן באוויר ולא רק את בית החזה), לעצום את העיניים ולדמיין מקום שקט ורגוע, מקום שמשרה עליך תחושה של שלווה ונינוחות. יש עזרים חיצוניים (תרופות ללא צורך במרשם שנועדו להרגעה, ניתנות לרכישה בכל בית מרקחת או בית טבע) וכמובן - אם הוא ידיד קרוב שלך, את בהחלט יכולה לשתף אותו במה שעובר עליך ולדעתי - עצם השיתוף כבר יסיר ממך חלק נכבד מהלחץ והחרדה. אני מניחה שממילא הוא שם לב שמשהו אינו כשורה, אם בכל פעם כשאתם נפגשים את מיד רצה לשירותים הקרובים... בהצלחה שירה

מנהלי פורום מיניות האישה, הריון ומניעתו